Het skeelerkampeerweekend bij Schaats- en skeelervereniging DNIJ in Apeldoorn staat volgende maand in het teken van het WK Inline-skaten in Arnhem. DNIJ, die het recreantentrainingskamp in aanvang voor het WK organiseert, heeft een mooi programma opgesteld, waardoor zowel beginners als gevorderden van harte welkom zijn in het weekend van 22 tot en met 24 juni.

Het programma is gericht om een gezellig skeelerkampeerweekend te ervaren. Zo kunnen de ervaren rijders veel hoogtemeters opdoen. En beginners krijgen, op hun eigen niveau, ervaring met het rijden van een toertocht op de Veluwe. Een gevarieerd programma die er in grote lijnen als volgt uitziet:

Vrijdag 22 juni: Aankomst, opzetten van de tenten, gezamenlijk eten en een inlineskateclinic.
Zaterdag 23 juni: Voor zowel de beginners als de gevorderden staat er een toertocht op de planning. De beginners skeeleren een mooie buitenrit van 14 of 24 kilometer. De gevorderden rijden de skeelerklassieker Dabbelosepad van 60 kilometer.
Zondag 24 juni: De deelnemers skeeleren langs de IJssel, tussen Brummen en Zutphen. Afhankelijk van de ervaring kan er 20-50-60 kilometer geskeelerd worden.

Skeelerklassieker Dabbelosepad
Op zaterdag 23 juni staat de skeelerklassieker Dabbelosepad op het programma. Deze toertocht is alleen geschikt voor de ervaren rijders met een goede remtechniek. Dabbelosepad is een mooie route door Gelderland van 60 kilometer. Hierin zitten onder meer veel hoogtemeters die langs de zandverstuivingen nabij Radio Kootwijk leiden. Door de vele hoogtemeters is dit een goede training voor de recreantenmarathon op het WK-parcours. De toertocht is ook toegankelijk voor niet-deelnemers aan het trainingskamp. Er dient wel vooraf te worden ingeschreven.

Inschrijven en kosten
Heb je zin in een leuk en sportief skeelerweekend? Meld je dan aan via dit formulier. Meer informatie en de daarbij behorende kosten, klik hier.