Tickets
Shop
Nieuws 25 mei 2018

Schaatsers breken met Team Clafis

Jorrit Bergsma en zijn trainer Jillert Anema zijn vertrokken bij het schaatsteam van Clafis. Ze zijn op zoek naar een nieuwe sponsor zodat ze verder kunnen. "De breuk met geldschieter Bert Jonker is definitief", vertelt Anema in de Telegraaf. "Het is voor ons onmogelijk om nog langer met deze man te werken."

Foto : Sander Chamid

Niet alleen de nummer twee op de 10 kilometer van de Olympisch Spelen in Pyeongchang volgt zijn coach. Ook dertien andere schaatsers, onder wie Irene Schouten en Carien Kleibeuker, willen met Anema onder een nieuwe geldschieter verder. Daarmee lijkt een einde te komen aan het voortbestaan van de langebaanploeg en het marathonteam van Clafis.

Bert Jonker betreurt dat trainer Jillert Anema met zijn schaatsers vertrekt bij Clafis. "Het is heel jammer dat we er niet zijn uitgekomen, maar ik kan niemand dwingen", zegt de directeur van het ingenieursbedrijf. 

Het contract van Bergsma loopt net als dat van sommige andere schaatsers nog een jaar door. "Maar ik ga niemand aan zijn contract houden", stelt Jonker. "Als ze niet willen, dan willen ze niet. Ik wilde gewoon naar een normale situatie waar sponsoren zich als werkgevers gedragen en schaatsers als werknemers. Dat wordt moeilijk als een coach als Anema op de stoel van de werkgever gaat zitten."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan