Tickets
Shop
Nieuws 14 mei 2018

Mika Poutala zet punt achter schaatscarrière

Mika Poutala zet een punt achter zijn schaatscarrière. Dat maakte de 34-jarige Fin zelf bekend in een video die hij via social media verspreidde. De teleurstellende resultaten tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang waren voor hem de druppel.

Foto : Soenar Chamid

"Er zijn veel bijdragende redenen, maar de grootste is de familie. Ik wil meer tijd met ze doorbrengen. Ik ben niet langer bereid om hun leven op te offeren voor mijn persoonlijke ambities", vertelt hij.

Een van de momenten dat Poutala zich realiseerde dat het tijd werd om te stoppen, kwam kort na de Spelen. Het hele gezin verhuisde voor het schaatsen naar Canada, met een mooie prestatie in PyeongChang als doel. Op de 500 meter kwam de sprinter echter net tekort, hij werd vierde. 

"Ik vroeg aan mijn vrouw hoe de kinderen hadden gereageerd", vervolgt Poutala. "Toen zei ze dat ze niet eens naar de wedstrijd hadden gekeken. Er was een kinderprogramma bezig dat ze niet wilden uitzetten. Dat kwam als een schok voor me. Ik had het olympische project gezien als iets waar het hele gezin achter stond."

"Dat deed me beseffen dat het de kinderen niet uitmaakt of ik met een medaille om de nek thuiskom of niet. Er zijn simpelweg belangrijker dingen in het leven."

Poutala behaalde tijdens zijn carrière meerdere wereldbekermedailles en pakte afgelopen winter nog zilver op de 500 meter van de EK Afstanden. Bij het schaatspubliek maakte hij zich geliefd door zijn rare fratsen vlak voor de start en fanatiek contact met zijn fans. Afgelopen winter werd hij nog ondervraagd door een van onze junior reporters en groot fan van Poutala. Lees het interview hier.

Familytime #dreamteam

Een bericht gedeeld door Mika Poutala (@mikapoutala) op


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan