Tickets
Shop
Nieuws 23 mei 2018

Lorentzen ontvangt Oscar Mathisen-trofee voor gouden race in PyeongChang

Håvard Lorentzen is vandaag beloond met de prestigieuze Oscar Mathisen-trofee. De prijs, ook wel bekend als Schaats-oscar, wordt jaarlijks uitgereikt aan de schaats(st)er die een uitstekende of bijzondere prestatie heeft geleverd tijdens het vorige seizoen.

Foto : Soenar Chamid

De 25-jarige Noor ontvangt de trofee voor zijn gouden 500 meter op de Olympische Spelen. In PyeongChang won hij ook zilver op de 1000 meter, achter Kjeld Nuis. Daarnaast schreef hij de wereldtitel sprint en het World Cup-klassement op zijn naam.

Na zijn succesvolle doorbraakseizoen kijkt Lorentzen alweer uit naar komende winter. "Ik ben net begonnen met winnen en heb honger naar meer", vertelt hij aan aan TV2. "Het is een goed gevoel om bovenaan te staan en ik moet proberen daar nog een paar jaar te blijven."

Naast het verdedigen van zijn titel heeft de sprinter nog een ander doel voor ogen. "Ik heb het olympische record op de 500 meter, maar geen wereldrecord. Dat wil ik volgend seizoen proberen te verbreken. Als alles loopt zoals op de Spelen, denk ik dat ik er heel dicht bij zal zijn. Het 1000 meter record is ook mogelijk, maar dan moeten de omstandigheden en vorm goed zijn."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan