Tickets
Shop
Nieuws 07 mei 2018

Hoe plaats je je voor het WK Inline-skaten?

Van 10 tot en met 12 mei is Heerde het decor van het NK inlineskaten. Daar wordt echter niet alleen gestreden om de rood-wit-blauwe-truien, maar ook om WK-tickets. Nederland mag naar dat toernooi maximaal acht rijders per sekse afvaardigen en maximaal twee rijders per afstand.

Foto : Neeke Smit

Voor de duidelijkheid: er mogen acht rijders naar het baantoernooi en acht rijders naar het wegtoernooi (inclusief de marathon). Er zijn twee selectiemomenten waarop een senior(e) zich kan plaatsen voor het WK. De eerste is zoals genoemd het NK Baan/Weg dat donderdag, vrijdag en zaterdag in Heerde wordt verreden. Het tweede selectiemoment is het NK Marathon voor senioren op 21 mei in Waarland. Daar komen we later op terug.

Bij het NK Baan/Weg in Heerde heeft de Selectiecommissie Inline-skaten (SCIS) twee klassementen opgemaakt waaruit de beste rijders sowieso naar het WK gaan. In het kort ziet dat er zo uit:
- De beste rijder van het door de selectiecommissie opgemaakte sprintklassement gaat naar het WK. In dit klassement worden de volgende afstanden meegenomen: de 100 meter en one lap op de weg plus de 500 en 1000 meter op de baan.
- De beste rijder van het door de selectiecommissie opgemaakte klassement over de lange afstanden gaat naar het WK. In dit klassement worden de volgende afstanden meegenomen: de 1000 meter, de afvalkoers en de punten/afvalkoers op de baan en de puntenkoers op de weg. 
- De overige rijders worden geselecteerd door de selectiecommissie.

Voor de marathon (maximaal acht rijders) gelden de volgende criteria:
- De beste rijder van het door de selectiecommissie opgemaakte marathonklassement gaat naar het WK. In dit klassement worden de puntenkoers op de weg en het NK Marathon meegenomen.
- Alle geselecteerde rijders voor het onderdeel 'weg'.
- De overige rijders worden geselecteerd door de selectiecommissie.

De selectie zal uiterlijk op 24 mei bekend worden gemaakt.

Voor de junioren zijn de selectiecriteria net iets anders. Bekijk hier hoe zij zich kunnen plaatsen voor het WK.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan