Na een mooi Hemelvaartsweekend met het NK Baan/Weg, staan er dit Pinksterweekend ook weer belangrijke wedstrijden op het programma. In Frankrijk wordt de zesde Europa Cup verreden en het NK Marathon vindt plaats in Waarland. Daarnaast wordt het NK G-Inline-skaten voor de tweede keer georganiseerd.

Europa Cup 6 (19 t/m 21 mei)
Het internationale inlinepeloton heeft zich verplaats van Heerde naar Frankrijk. Hoewel het de zevende editie is van Les Trois Routes (De Drie Wegen) is dit de eerste keer dat het toernooi onderdeel is van de Europa Cup. Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei worden er op drie verschillende wegcircuits wedstrijden verreden. Op de startlijst staan vier Nederlandse kadetten en pupillen. Meer informatie, uitslagen en de livestream vind je hier.

NK G-Inline-skaten (19 mei)
Op zaterdagĀ 19 mei wordt het tweede NK G-Inline-skaten georganiseerd, waar sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Er wordt gereden volgens de regels van de Special Olympics. De rijders in de hoogste divisie strijden voor het eerst om de nationale afstandstitels. Klik hier voor alle informatie.

NK Marathon (21 mei)
Het Noord-Hollandse Waarland vormt op tweede Pinksterdag het decor voor het NK Marathon. Naast de strijd om de rood-wit-blauwe truien is het kampioenschap ook het laatste selectiemoment voor het WK Inline-skaten. De dag begint met de Masters en wordt afgesloten door de senioren. Alle informatie, zoals de plattegrond van het parcours, vind je hier.

Regionale competities (18 en 19 mei)
Het is een druk weekend wat betreft de regionale competities. Op vrijdag 18 mei is de tweede wedstrijd in de Oomssport Jeugdskeelercup. De Van Lingen Competitie is eveneens toe aan zijn tweede wedstrijd. In de Stouwdam Competitie, Dave van Dam Cup Baancompetitie en Stehmann Competitie worden de derde wedstrijden verreden.

Klik hier voor de volledige kalender.