Tickets
Shop
Nieuws 04 mei 2018

Europa Cup dag 1: Vier Nederlandse mannen in top 10 tijdrit

Op de eerste dag van de Europa Cup in Heerde hebben de Nederlandse rijders goede prestaties neergezet. Janno Botman werd bij de Junior Men tweede op de 300 meter tijdrit. Bij de senioren haalden vier Nederlandse mannen de finale van de tijdrit.

Foto : Neeke Smit

Senioren
Bij de senioren vrouwen ging de winst naar Sandrine Tas. De Belgische troefde de Colombiaanse Paola Andrea Segura Ordonez met vijf duizendsten af. Dalia Soberanis Marenco uit Guatemala werd derde. "Hier ben ik heel tevreden mee", zei Tas na afloop van haar race. "Dit is richting het WK zeker een goede test." Tricia van der Weide was op de 34e plek de beste Nederlandse vrouw.

Bij de mannen wisten maar liefst vier Nederlanders de finale te halen. Ronald & Michel Mulder, Gerrie van Lingen en Rémon Kwant eindigden in de series allemaal in de top twaalf. In de finale noteerde Ronald de snelste tijd van de Nederlanders (24,663). Hij werd zesde. Michel werd achtste in 24,995, Van Lingen negende in 25,008 en Kwant tiende in 25,147.

De winst ging naar Steven Villegas Ceballos (zie foto). De Colombiaan noteerde 24,383 en versloeg de Mexicaan Jorge Martinez (24,429) en de Australiër Daniel Greig (24,430). 

Junioren
Janno Botman zette in het zonovergoten Heerde de éénnasnelste neer op de 300 meter tijdrit. Met 25,375 moest hij alleen de Italiaan Vincenzo Maiorca (25,103) voor zich dulden. Merijn Scheperkamp eindigde net naast het podium. Hij werd vierde in 25,529. Bij de Junior Ladies was Anna van den Bos op de achtste plek de beste Nederlander. 

Foto : Glenn Wassenbergh

Jeugd
Bij de Youth Men snelde Gijs Kamp naar een vijfde plaats en was daarmee de beste Nederlander. Bij de meisjes waren Fleur Huls en Klaske Baars zesde en zevende geworden.

Kadetten
Jenning de Boo zorgde eerder op de dag voor de eerste Nederlandse overwinning van het weekend. De Boo was de snelste van alle kadetten, zijn tijd was 27,858. Daarmee was hij een stuk sneller dan zijn landgenoot Timo Lamme (28,852), die als tweede eindigde.

Bekijk hier alle uitslagen van de Europa Cup/Holland Cup.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan