Tickets
Shop
Nieuws 02 mei 2018

Bob de Jong aan de slag als assistent-coach in China

Na zijn avontuur in Zuid-Korea blijft Bob de Jong actief als coach in Azië. Hij heeft overeenstemming bereikt met de Chinese bond over een rol als assistent onder leiding van hoofdtrainster Wang Xiuli. De Jong gaat de Chinese allrounders begeleiden in aanloop naar de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

Foto : Neeke Smit

Sinds vorig jaar mei fungeerde de 41-jarige vijfvoudige olympiër als assistent-bondscoach van de Zuid-Koreaanse ploeg. Vorige week maakte De Jong, na redelijk succesvolle Spelen in PyeongChang, bekend te vertrekken. Zijn pupil Seung-Hoon Lee behaalde een gouden medaille op de mass start.

Over vier jaar wil China hoge ogen gooien tijdens de Olympische Spelen in eigen land. Met name het allroundschaatsen in China moet naar een hoger niveau getild worden, weet De Jong. "In China zijn veel ijsbanen, maar weinig topschaatsers. Die willen ze gaan opleiden, ook vanuit het shorttrack en het inlineskaten. Ze moeten dan over vier jaar op de Olympische Spelen kunnen staan. Ik kijk er erg naar uit", laat hij weten aan de NOS.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan