Tickets
Shop
Nieuws 02 mei 2018

Amerikaanse shorttracker Krueger wil uitkomen voor Hongarije

John-Henry Krueger wil overstappen van het Amerikaanse team naar de Hongaarse ploeg. De Amerikaanse schaatsbond bevestigt dat hij staatsburgerschap heeft aangevraagd. In PyeongChang veroverde de 23-jarige shorttracker zilver op de 1000 meter tijdens zijn eerste Olympische Spelen.

Foto : Soenar Chamid

"Ik was en ben nog steeds trots dat ik de Verenigde Staten heb vertegenwoordigd tijdens mijn carrière maar als ik op deze manier doorga bij het Amerikaanse team zullen mijn familie en ik failliet gaan", vertelt Krueger in een e-mail aldus NBC Sports. Hij mist voldoende financiële support vanuit US Speedskating en de United States Olympic Committee.

Zijn zilveren plak was de eerste individuele olympische medaille op shorttrack of langebaan voor de Verenigde Staten sinds 2010. Krueger woonde en trainde afgelopen jaren in Zuid-Korea en in Heerenveen bij de Nationale Trainingsselectie Shorttrack onder leiding van bondscoach Jeroen Otter. In Hongarije zou hij herenigd worden met zijn oudere broer Cole, die na het seizoen 2015/2016 vertrok bij het Amerikaanse team.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan