Sanneke de Neeling moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Team LottoNL-Jumbo heeft besloten het aflopende contract van de 21-jarige sprintster niet te verlengen.

De Neeling stond sinds begin 2015 onder contract bij de geel-zwarte formatie. In haar eerste jaar werd ze direct Nederlands kampioene sprint. De Rotterdamse werd destijds in Thialf met 19 jaar, 9 maanden en 4 dagen de jongste nationaal kampioene sprint ooit. 

In haar tweede seizoen deed De Neeling onder meer mee aan het EK en WK sprint. Op het Europees kampioenschap werd ze zevende. Op het wereldkampioenschap moest ze genoegen nemen met een vijftiende plaats. In zowel 2017 als 2018 veroverde de sprintster een bronzen medaille op het Nederlands kampioenschap sprint. Dit seizoen wist De Neeling zich niet te plaatsen voor het WK Sprint en de Olympische Spelen van PyeongChang. 

"Ik had dit besluit wel zien aankomen, maar ik vind het natuurlijk wel jammer", reageert De Neeling in gesprek met schaatsen.nl. "Ik ga mijn teamgenootjes missen en heb genoten van de afgelopen drie jaar. Daarnaast heb ik veel geleerd van zowel de hoogte- als dieptepunten."

De Neeling vervolgt: "Ik denk dat ik toe ben aan nieuwe prikkels en uitdagingen. Hopelijk vind ik snel een nieuwe ploeg die beter bij mij past, waardoor ik de laatste stap richting de internationale top kan zetten. Bij Lotto-Jumbo ontbrak het aan de juiste trainingsmaatjes voor mijn afstanden."

Orie
"Ik denk dat Sanneke een ontzettend groot talent is", zegt coach Jac Orie. "In het eerste jaar bij de ploeg ging het erg goed, maakte ze veel progressie."

"De laatste twee jaar kwam het er echter wat minder uit. Ik denk dat ze veel in haar mars heeft, maar op dit moment krijg ik het er niet uit. Zo simpel is het. Dat is natuurlijk vervelend", verklaart Orie de beslissing.    

Door Robert Prins - Laatste update op 12 apr 2018 om 10:32