Tickets
Shop
Nieuws 05 mrt 2018

Niels Kerstholt wordt hoofdcoach bij regionaal talentencentrum Midden

Niels Kerstholt (34) wordt de nieuwe trainer van het regionaal talentencentrum (RTC) Midden. De KNSB is zeer verheugd met de komst van de voormalige shorttracker, omdat de bond graag ziet dat ex-topsporters hun kennis en ervaring doorgeven aan talenten van de RTC's.

Foto : Sander Chamid

Kerstholt maakte vanaf de start in 2006 deel uit van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS), die sinds 2010 onder leiding staat van bondscoach Jeroen Otter. Vanaf 2002 nam hij al deel aan World Cups. Na de Winterspelen van 2014 in Sotsji zette Kerstholt een punt achter zijn kleurrijke loopbaan als topsporter.

Bij de laatste Olympische Spelen in PyeongChang keerde hij terug in de schijnwerpers, als tv-analyticus voor de NOS. Met zijn heldere uitleg maakte hij het shorttrack nog toegankelijker voor het grote tv-publiek.

Doorstroming
Bij het RTC Midden wordt Kerstholt als trainer de opvolger van Wilma Boomstra, die aan het eind van dit seizoen vertrekt. Hij wordt als hoofdcoach geassisteerd door Bas van Weerden, die tweede trainer/coach wordt.

De RTC's gelden als opleidingscentra voor talenten uit desbetreffende regio's. Jonge shorttrackers met veel talent worden hier opgeleid, met als doel ze te laten doorstromen naar de NTS van bondscoach Otter. Kerstholt en Otter hebben een sterke band, wat de doorstroming ten goede zal komen.

"Ik ben blij dat ik in Utrecht met zoveel talentvolle jonge shorttrackers aan de slag mag gaan", zegt Kerstholt. "En ik zie ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het RTC-model van de KNSB, omdat ik denk dat deze structuur op de lange termijn veel grote kampioenen gaat opleveren.”

Waardige opvolger
Het RTC Midden is trots op de komst van Kerstholt. "Met Niels hebben we een waardige en enthousiaste opvolger van Wilma Boomstra kunnen vastleggen, die samen met assistent Bas van Weerden het goede werk van haar kan voortzetten", zegt Eelco van der Werf, voorzitter van RTC Midden. "Ook zal Niels zich gaan bezighouden met een meerjarenplan voor de ontwikkeling van jonge shorttrack-talenten uit de regio, zodat een vloeiende aansluiting op de RTC-selectie wordt gewaarborgd."

Emiel Kluin, programmamanager RTC's van de KNSB: "Wij zijn heel blij met de komst van Niels vanwege zijn ervaring als topsporter en vanwege zijn enthousiasme voor de sport. Niels zal dit goed kunnen overbrengen en weet precies wat er van talenten wordt gevraagd om de top te halen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan