Tickets
Shop
Nieuws 07 mrt 2018

Linda de Vries zet punt achter schaatscarrière

Linda de Vries zegt het topschaatsen vaarwel. Dat maakte de 30-jarige allroundster van Team Plantina woensdag bekend. Ze stond vier keer op het podium tijdens het NK Allround en twee keer bij het EK. Op de WK Afstanden in 2012 won De Vries brons op de 1500 meter en veroverde de wereldtitel op de ploegenachtervolging.

Foto : Soenar Chamid

"Ik heb besloten te stoppen met schaatsen. Het is het mooiste leven dat er is, maar ik heb prestaties nodig om het leuk te blijven vinden", laat De Vries weten. "Ik had mezelf aan het begin van dit seizoen een paar doelen gesteld en als je die allemaal niet haalt, is dat niet leuk. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik veel heb moeten laten voor mijn schaatscarrière, ik heb altijd alles gegeven. Maar het is goed zo."

De Drentse schaatsster wist zich nooit te plaatsen voor de Olympische Spelen. De Vries was wel vaak van de partij op de grote allroundtoernooien. "Ik kijk trots terug op mijn carrière met hele mooie hoogtepunten. Zoals het brons op de 1500 meter bij de WK afstanden en goud op de ploegenachtervolging. Het allrounden vond ik het mooiste om te doen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tweede en derde plek op het EK – jammer dat ik op het WK iets te veel vierde en vijfde plekken scoorde."

De Vries staat nog reserve voor het WK Allround komend weekend in Amsterdam en de World Cup finale van volgende week in Minsk.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan