Autoleasebedrijf Justlease.nl overweegt om toch door te gaan als schaatssponsor. Het contract tussen het bedrijf en de ploeg van kopvrouw Ireen Wüst loopt na dit schaatsseizoen af.

"Er worden verkennende gesprekken gevoerd", bevestigt CEO Rogier van Ewijk van Terberg Leasing, het moederbedrijf van Justlease.nl aan schaatsen.nl. "Die kunnen goed gaan, maar ook niet. Dat is afwachten." Het bedrijf is sinds december 2015 hoofdsponsor van de ploeg van coach Rutger Tijssen. 

"Ons contract loopt na dit seizoen af, maar we hebben wel gezegd dat we toch willen kijken of en hoe we door zouden kunnen gaan met sponsoring. Daar hebben we gesprekken over, maar er is nog niks concreet. Als wij besluiten om toch door te gaan, doen wij het echter niet alleen", is Van Ewijk duidelijk. Met welke partijen wordt gesproken, is niet bekend. 

Timing
Op welke termijn er duidelijkheid komt, kan hij nog niet zeggen. "Als je wat wil, is er niet heel veel tijd. Sven Kramer heeft gezegd dat binnenkort 97 procent van de Nederlandse schaatsers in de WW zit. Of dat zo is, weet ik niet, maar er is in ieder geval wel een timing. Als je wat wil, moet je het wel de komende weken doen en niet langer wachten. Als wij met iets komen, dan is dat binnen nu en twee weken."

"Wij zitten nu 2,5 jaar in het schaatsen. Die periode hebben wij als zeer plezierig ervaren. Wij hebben een afspraak gemaakt met Wüst om haar gouden olympische droom werkelijkheid te maken. Dat is gelukt." 

Wüst won tijdens de Olympische Spelen van PyeongChang een gouden plak op de 1500 meter. Daarmee werd de 31-jarige schaatsster de eerste Nederlandse atlete ooit met een olympische titel op vier verschillende Winterspelen. 

Passie
Op de vraag waarom Justlease.nl overweegt om actief te blijven in de schaatswereld antwoordt Van Ewijk. "We hebben de laatste jaren echt passie gekregen voor de sport. Ik ben enorm van het schaatsen gaan houden. Als je kijkt naar sportsponsoring in Nederland, dan is schaatsen wel een van de sporten waar je enorm veel exposure mee krijgt. Er zijn maar weinig sporten die dat hebben."

"Als je iets wil als sponsor is schaatsen een unieke mogelijkheid om naamsbekendheid te krijgen", aldus Van Ewijk. "Daarnaast is het een heel positieve sport. Zaterdagavond zaten er 24.000 mensen in het Olympisch Stadion. Iedereen juicht voor iedereen. Of het nou voor Marcel Bosker, Sven Kramer of Sverre Lunde Pedersen is, dat maakt niet uit. Echt geweldig en inspirerend om te zien."

Naast Wüst maken ook Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker, Melissa Wijfje, Jos de Vos, Thomas Geerdinck en de Pool Konrad Niedzwiedzki onderdeel uit van de huidige Justlease.nl-ploeg. 

Door Robert Prins - Laatste update op 12 apr 2018 om 10:32