Tickets
Shop
Nieuws 01 mrt 2018

Groen licht voor Noordlaren, Veenoord gaat niet door

Na Haaksbergen (woensdag) en Arnhem (donderdag) is vrijdag de derde marathonwedstrijd op natuurijs in Nederland. Willem Hut, marathoncoördinator van de KNSB, heeft de baan in Noordlaren in Groningen goedgekeurd.

Foto : Neeke Smit

"It gait deur!!!!!!!'', meldt De Hondsrug, de ijsvereniging van Noordlaren op Twitter. De vrouwen beginnen vrijdag om 10.00 uur aan een marathon over 80 ronden. De mannen starten een uur later en leggen 125 ronden af.

Simon Schouten schreef woensdag in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs van dit jaar op zijn naam. Vorig jaar won Schouten ook de marathon op natuurijs in Noordlaren. Bij de vrouwen ging de overwinning in Haaksbergen naar Manon Kamminga. In Arnhem is donderdag vanaf 19.00 uur de tweede marathon,gezamenlijk georganiseerd door de verenigingen STG RijnIJssel en Thialf. De vrouwen starten om 19.00 uur voor 60 rondes, de mannen beginnen om 20.00 uur aan hun race over 100 rondes.

Geen Vierdaagse
De KNSB streefde ernaar om voor het eerst sinds 2010 een volledige Vierdaagse op natuurijs te verrijden. Het lukt echter niet meer om de wedstrijd in Veenoord georganiseerd te krijgen. De wedstrijd in Noordlaren geldt daarmee als finale van deze meerdaagse op Nederlands natuurijs.

Zaterdagavond strijkt het peloton alweer neer in Amsterdam, waar op het kunstijs van de Jaap Edenbaan de laatste wedstrijd om de KPN Marathon Cup zal worden afgewerkt. Bij de vrouwen is de eindwinnaar al bekend: Iris van der Stelt. Bij de mannen zullen twee teamgenoten van Okay Fashion & Jeans/Interfarms uitmaken wie de KPN Marathon Cup van 2018 verovert. Sjoerd den Hertog leidt het klassement, Crispijn Ariëns hijgt hem in de nek.

Programma KPN Marathon Cup finale: 
17.00 uur: beloften
18.30 uur: dames
19.45 uur: heren


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan