Tickets
Shop
Nieuws 18 jun 2018

Radboud maakt zich op voor internationaal skeelerweekend

Nadat Haulerwijk en Wolvega na twintig jaar de organisatie van het Internationaal skeelerweekend naast zich neerlegde, is Radboud Inline-skating in het gat gestapt. Van 22 tot en met 24 juni gaat een internationaal gezelschap van start in Wervershoof en Medemblik.

Foto : Neeke Smit

Tijdens de Europa Cup in Heerde werd al even kort overlegd met de Belgische deelnemers om deze traditionele wedstrijd in Noord-Holland voort te zetten. Het enthousiasme was direct groot en inmiddels hebben meer dan honderd jeugdige inliners (pupillen 4 tot en met junioren) uit onder meer Denemarken, Finland en België zich ingeschreven.

Radboud wilde al jarenlang graag een meerdaagse organiseren, maar in de overvolle agenda van een relatief kort zomerseizoen was daar weinig ruimte voor. Het belang van de internationale meerdaagse blijft echter groot en daarom zou de club graag de vaste vervanger willen worden voor Haulerwijk en Wolvega, en het liefst ook op een vaste datum.

Fun
Niet onbelangrijk om te vertellen is dat Radboud wel een kleine funfactor toevoegt aan het toernooi, dat vooral als laagdrempelig en leuk gezien moet worden. Op zaterdagavond zal er namelijk een relay worden gereden, waarin teams het tegen elkaar opnemen. Denk hierbij aan aan familieteams, of een moederteam tegen hun eigen kinderteam. Hierbij mag natuurlijk ook uitgedost worden in de mooiste verkleedkleren!

Aan deelnemers wel de vraag om zich zo snel mogelijk aan te melden voor de wedstrijd, maar in ieder geval voor woensdagavond 20 juni, zodat bij Radboud het programma, planning en catering definitief gemaakt kunnen worden. 

Belangrijk: deelnemers mogen ook een dag niet komen. Als je vrijdag tijdens een andere competitie van start moet, maar toch het internationale weekend wil rijden, dan mag je de andere dagen alsnog meedoen. Niet meer voor het klassement, maar wel voor de leuke ervaring.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan