Jorien ter Mors is komend seizoen te bewonderen in het tenue van Team IKO. De olympisch kampioen op de 1000 meter heeft bij de ploeg van Erwin en Martin ten Hove voor het komende jaar getekend.

Naast sprintwereldkampioene Ter Mors maken komend seizoen ook Letitia de Jong, Jutta Leerdam, Bo van der Werff, Lennart Velema, Martijn van Oosten, Joost Born, Niek Deelstra en Daan Baks deel uit van Team IKO. De gebroeders Erwin en Martin ten Hove fungeren als coach.

"Ons doel is om stap voor stap het team te laten groeien en toe te werken naar de Olympische Spelen van 2022 en 2026'', aldus Martin ten Hove. "Met het aantrekken van Jorien komt dit proces in een stroomversnelling terecht. We mogen ons op dit moment zelfs de tweede ploeg van Nederland noemen.''

Hoofdsponsor IKO heeft zich tot en met de Spelen van 2022 in China verbonden aan de schaatsploeg. Er zijn daarnaast drie co-sponsoren gevonden om de ploeg te financieren, waaronder Friesland Lease.

Joling
Marije Joling keert komend seizoen niet terug bij Team IKO. De dertigjarige Drentse wist zich in de afgelopen winter niet te onderscheiden bij de ploeg van de gebroeders Ten Hove. De Nederlands allroundkampioene van 2017 gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in een andere omgeving.

"De trainers en ik hebben samen besloten niet verder te gaan'', liet Joling weten. "Als allrounder bevond ik me op een eiland in deze sprintersploeg.''