Tickets
Shop
Nieuws 06 jul 2018

WK Inline-skaten dag 5: Opnieuw medaille voor Van Workum, Swings scoort op de afvalkoers

Op de vijfde dag van het WK Inline-skaten in Nederland heeft Jordy van Workum opnieuw een medaille behaald. De 17-jarige Midwouder pakte op de puntenkoers een bronzen plak, een dag nadat hij wereldkampioen werd op de afvalkoers.

Foto : Eline Hooghiemstra

Jordy van Workum, wiens WK na gisteren al niet meer stuk kon, zat samen met zijn landgenoot Teun de Wit in de finale. Het Nederlandse duo wachtte in eerste instantie af, maar in de slotfase zette Van Workum de aanval in. Hij pakte een paar ronden op rij een behoorlijk aantal punten, wat hem uiteindelijk de derde plek opleverde. De Wit wist in de finale geen punt te behalen. "Het was een zware koers", verzuchtte Van Workum. "Maar dit is een mooi toetje. Ik kan tevreden zijn."

Bij de dames konden Anna van den Bos en Bente Kerkhoff geen vuist maken tegen het internationale geweld. De Nederlandse dames moesten toezien hoe de Colombiaanse dames goud en zilver pakten. Van den Bos en Kerkhoff probeerden wel punten te sprokkelen, maar kwamen niet in de buurt van de medailles. Kerkhoff werd echter wel knap negende.

Foto : Eline Hooghiemstra

Afvalkoers senioren
De finale bij de vrouwen kende een opvallende start met de vroege eliminatie van Marijke Groenewoud. Enige tijd later moest ook Manon Kamminga het hoofd buigen voor de buitenlandse concurrentie. In de finale leek het lange tijd een onderling gevecht tussen de Colombiaanse vrouwen te worden, maar in de laatste bocht zag Francesca Lollobrigida een gaatje en wist zij beide dames te passeren. Op het laatste rechte stuk konden zij dat niet corrigeren en zo mocht 'Lollo' met beide handen in de lucht over de finish rijden. 

Bij de mannen werd de koers lang geleid door een indrukwekkende Crispijn Ariëns. Nadat hij het bij de eerste eliminatie nog enigszins spannend maakte en ternauwernood de afvalling overleefde, nam hij ronden lang landgenoot Gary Hekman op sleeptouw. Met nog veertien rondes op het bord werd Ariëns echter geëlimineerd en moest Hekman het in zijn eentje opknappen. Het hoge tempo  had de Colombianen gesloopt en Hekman leek in kansrijke positie om een medaille te pakken, totdat een grote valpartij roet in het eten gooide. Bart Swings profiteerde maximaal en trok de sprint al van ver aan. Achter hem wist Daniel Niero met een ultieme spagaatfinish nog net zijn been voor dat van Nolan Beddiaf te duwen voor het zilver.

Foto : Eline Hooghiemstra

One lap junioren
Op het laatste onderdeel van de avond waren geen Nederlanders te aanschouwen. Tweevoudig bronzen medaillewinnaar Merijn Scheperkamp kwam in de halve finale niet verder dan een derde plek in zijn heat. In de kwartfinale plaatste hij zich nog als tweede in de heat voor een plekje bij de laatste acht.

Voor Glenn Nijenhuis viel het doek in de kwartfinale. De invaller van Janno Botman (die onlangs zijn sleutelbeen brak) eindigde in zijn heat als vierde, maar kan desalniettemin terugkijken op een mooi debuut. Marit van Beijnum haalde de halve finales ook niet. De jongeling kwam in haar kwartfinale net tekort om bij de eerste twee te finishen. 

Foto : Eline Hooghiemstra

In de finale was er tweemaal goud voor Colombia. Alejandro Huertas Vergara en Valeria Rodriguez Lopez wonnen hun finale met grote verschillen. Sabien Tinson en Vincenzo Mairoca veroverden zilver en brons bij de heren, Anasi Pedroni en Mathilde Pedronno verdeelden de overige medailles bij de vrouwen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan