Tickets
Shop
Nieuws 23 jul 2018

Wervershoof derde piste in Nederland met coatinglaag

Na Heerde en Heerenveen is de piste in Wervershoof de derde in Nederland met een speciale coatinglaag. Dinsdagavond mogen de inlineskaters van Radboud Inline-skating de eerste rondjes rijden op de gloednieuwe toplaag van de Sjoerd Huismanpiste. Er is de afgelopen maand hard gewerkt om de baan tip top in orde te krijgen, en met succes.

Begin juli werd de brandweer van Wervershoof ingezet om de baan brandschoon te maken, waarna de medewerkers van ATP Roller uit Italië het oppervlak egaliseerden en de volledige baan van 1820 m² bedekten met de eerste van in totaal zes lagen coating.

Nadat ook de belijning, startvlakken, de no-skate zone en logo's werden aangebracht kreeg de baan de tijd om uit te harden. De eerste training voor de pupillen, kadetten en junioren Radboud op de vernieuwde piste wordt dinsdagavond vanaf 18.00 uur verreden. Na de zomervakantie staat er nog een feestelijke opening op de planning.


Wat is coating?

Een coating is een soepele toplaag die door de fijne structuur extra grip geeft aan de skeeleraars. Dit heeft als gevolg dat de baan veel sneller wordt, krappe bochten eenvoudiger te rijden zijn en bij valpartijen ontstaat er minder letsel dan wanneer er een schuiver wordt gemaakt over asfalt. Daarnaast zijn alle wereldrecords gereden op coatingbanen en worden alle WK’s sinds 2006 op pistes met deze ondergrond verreden.

"We willen ATP Roller bedanken voor het secuur geleverde handwerk. De provincie Noord-Holland voor de topsportsubsidie, de gemeente Medemblik voor de jarenlange ondersteuning en Rabobank West-Friesland voor de financiële bijdrage", meldt Radboud Inline-skating, dat met de gloednieuwe baan graag het NK Baan en Weg (Medemblik) van 2019 binnen wil slepen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan