Tickets
Shop
Nieuws 15 jul 2018

Tweede overwinning voor Swings in World Inline Cup

Bart Swings heeft zaterdag zijn tweede overwinning geboekt in de World Inline Cup. De wereldkampioen op de afvalkoers kwam in deze marathon alleen over de streep in de Chinese stad Harbin. Bij de dames ging de winst naar Chloé Geoffroy uit Frankrijk.

Foto : World Inline Cup

Op het parcours langs de oever van de Songhua ging Swings al vroeg op avontuur met Ewen Fernandez. Het duo bleef samen vooruit tot de laatste twee rondes, op dat moment liet Swings de Fransman achter zich en kwam de Belg solo over de finish. Achter zilveren medaillewinnaar Fernandez won Swings' ploeggenoot Felix Rijhnen uit Duitsland de strijd om plek drie van het peloton. In Arnhem veroverde Rijhnen een week geleden de wereldtitel op de marathon.

Bij de dames bleef het peloton bijna de gehele koers bij elkaar. Vlak voor het einde kwam de Française Chloé Geoffroy, eveneens teamgenote van Swings bij Powerslide/Matter, toch nog alleen weg en pakte de winst met drie seconden voor op Li Sishan uit China. De Sloveense Anna Odlazek kwam op dertien seconden van de winnares binnen.

De laatste wedstrijd in de reeks van World Inline Cups is de marathon van Berlijn op 15 september.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan