Tickets
Shop
Nieuws 30 jul 2018

Berber Vonk maakt overstap naar Team BTZ.nl

Berber Vonk draagt komend seizoen het tenue van Team BTZ.nl. De rijdster uit Appelscha maakt daarmee na een jaar van blessureleed haar rentree in de Topdivisie van het marathonschaatsen. BTZ is de hoofdsponsor van het opleidingsteam van Team Palet Vastgoedonderhoud.

Foto : Neeke Smit

Vonk is blij dat ze na de blessure die ze in Parijs opliep weer vooruit kan kijken. "De afgelopen jaren stond het schaatsen in dienst van het inlinen, het komende seizoen wil ik het marathonschaatsen combineren met het inlineskaten", aldus Vonk, die voorheen uitkwam voor Team ZiuZ/Uplus.

Voor de FriezinĀ is Elma de Vries haar grote voorbeeld in het combineren van beide disciplines. Vonk wil net als De Vries in beide de absolute top halen. "Voor mij natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat Elma bij BTZ.nl mijn ploegleidster is, met inlinen heb ik al veel van haar geleerd en dat ga ik komend seizoen ook zeker in het marathonschaatsen doen", aldusĀ het nieuwe nummer 72 van het dames peloton.

Ploegleidster Elma de Vries is ook zeer content met de komst van Vonk. "Berber kan vanuit het inlinen goed positie zoeken in het peloton, daar kunnen de andere drie profijt van hebben." Naast Vonk rijden komend seizoen ook Demi van Benthem, Annet Noppert en Sterre Jonkers voor Team BTZ.nl.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan