Tickets
Shop
Nieuws 20 jan 2018

Victor Ramler boekt allereerste zege bij de Beloften

Victor Ramler heeft zijn eerste echte seizoen als marathonschaatser meteen bekroond met een prachtige overwinning. De Amsterdammer zegevierde bij de Beloften in de twaalfde wedstrijd van de KPN Marathon Cup. In de sprint van een kopgroep versloeg hij Sjors van der Meer en Cas van Trierum.

Foto : Neeke Smit

Die laatste twee stonden een week geleden ook al op het podium in Alkmaar. Van Trierum destijds als winnaar, Van der Meer als de nummer twee, de klassering die er ook in Groningen voor hem was weggelegd. Dat verklaarde meteen waarom de rijder van Groenehartsport.nl met een gezicht als een oorwurm naar het podium reed.

De tegenstelling met Victor Ramler was in dat opzicht groot. Het talent van team Port of Amsterdam had een lach van oor tot oor na de eerste zege in zijn nog jonge loopbaan. "Vorig seizoen heb ik dan wel drie wedstrijdjes gereden, maar dit is mijn eerste volle seizoen. Een mooie ploeg, veel wedstrijden; ik vind het echt prachtig."

Contact
Ramler was erbij op het moment dat drie mannen de aanval kozen. Naderhand kreeg dat trio gezelschap van een kwartet, met daarin ook zijn ploeggenoot Van Trierum. "Dat was op zich geen nadeel natuurlijk. Voor de finale hebben we even contact gehad. Cas vroeg of ik goed was. 'Ja', antwoordde ik. Daarmee wisten we meteen hoe we het moesten aanpakken. Hij weet ook wel dat ik een goede sprint in mijn benen heb, trok de boel mooi op gang en liet me de laatste 300 meter gaan. Dat we dan uiteindelijk allebei op het podium staan, maakt het alleen maar mooier."

Gevoel
De 21-jarige Ramler is een product van de langebaanopleiding. Hij doorliep het hele traject, maar belandde uiteindelijk via het RTC bij de marathon. "Ik ben er een beetje ingerold, maar het sprak me wel meteen aan. En blijkbaar heb ik er ook wel een beetje gevoel voor, want het gaat helemaal niet slecht. Vanuit die langebaan heb ik nog wel de snelheid en dat komt me juist van pas op snelle banen als Heerenveen, Leeuwarden en hier in Groningen."

Ramler, die na het vorig schooljaar zijn studie geneeskunde verwisselde voor een studie B├Ęta-Gamma, vindt het moeilijk als hij moet kiezen tussen marathon en langebaan. "Dat is lastig, want ik vind de langebaan ook heel leuk. Volgende week rijd ik ook nog de NK Allround. Dit seizoen doe ik het eigenlijk een beetje fifty-fifty, en dat hoop ik zo nog even door te doen."

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan