Tickets
Shop
Nieuws 22 jan 2018

Schaatscarrière Beorn Nijenhuis komt opnieuw tot leven in kinderboek

Veel kinderen dromen ervan ooit mee te doen aan de Olympische Spelen. Voor oud-topschaatser Beorn Nijenhuis kwam die droom echt uit. Maar voor het zover was, moest hij heel veel oefenen en trainen.

Het begon met rondjes schaatsen op een bevroren meer achter het huis in Canada, waar Beorn lang heeft gewoond. Wie schaatser wil worden, moet trainen. Elke dag. En dat deed hij vanaf z'n achtste. Alleen de dieren in het bos zagen hoe hij oefende en oefende. Zijn vader maakte zelfs een dweilmachine om het ijs op het meer zo goed mogelijk te kunnen maken.

Toen Beorn dertien was, verhuisde hij naar Nederland. Het huis in Canada werd gelukkig niet verkocht, dus in de vakanties kwam hij er terug. Als hij zeventien is, wordt hij jeugdkampioen van Nederland. En in 2006 deed Beorn mee aan de Olympische Spelen, en kwam zijn droom dus uit.

Schrijver Edward van de Vendel en illustrator Sanne te Loo maakten van het verhaal van Beorn Nijenhuis een prachtig lees- en kijkboek. Te Loo tekende onder andere de kleine Beorn op het meer in Canada en de grote Beorn tijdens wedstrijden, en daar werd het allemaal nog wat sprookjesachtiger van.

'De jongen die met dieren schaatste' is uitgegeven door Querido Kinderboeken. ISBN: 9789045121048. Prijs: €15,99.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan