De marathonploeg Okay Fashion & Jeans/Interfarms heeft de basis van het team vastgelegd voor de komende jaren. Van bijna alle rijders werden de contracten opengebroken en verlengd. Ook de sponsoren verlengden hun verbintenissen.

Teammanager Edward van Dijk rondde eerst de besprekingen met de sponsoren Okay Fashion & Jeans, Interfarms en Brokers Kunststoffen af. "De financiële basis is toch heel belangrijk. Door het verlengen van de sponsorcontracten is die gelegd voor de komende jaren en daarna konden we met de rijders gaan praten", vertelt Van Dijk.

Van Dijk sprak rond de NK Marathon met zijn rijders, zoals hij dat eigenlijk elk jaar doet. "Om te informeren hoe het gaat, hoe het team bevalt, de sfeer, de coach. Maar de geluiden waren allemaal zo positief dat we direct hebben voorgesteld de contracten dan maar open te breken en te verlengen."

Bij Crispijn Ariëns bestond daarover geen twijfel. ’’Ik zit heerlijk op mijn plek, voel me goed en heb het gezellig in de ploeg. Alles klopt’’, stelt de man die vorig seizoen nog de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee won. ’’Dat komt ook door de mensen die het mogelijk maken. Door Edward van Dijk, door de sponsoren van Interfarms, Brokers. Na de wedstrijd nog even samen zitten, dat bevalt me allemaal heel goed. Vrijwel alle jongens blijven gelukkig, en de organisatie staat goed. Ik heb geen enkele reden om op zoek te gaan naar iets anders.’’

De verbintenissen van Crispijn Ariëns, Ingmar Berga en Sjoerd den Hertog liepen nog een jaar door, maar die zijn opengebroken en met nog eens een jaar verlengd, tot en met het seizoen 2019-2020. Het contract van talent Bart Hoolwerf liep af, maar is met twee jaar verlengd, terwijl het eveneens aflopende contract van Robert Bovenhuis met een jaar is verlengd.

Marcel van Ham heeft te kennen gegeven zijn loopbaan na dit seizoen af te sluiten. "Helaas", stelt Van Dijk. "Hij kiest voor zijn maatschappelijke carrière. Wij zijn nu in gesprek met een heel goede rijder om de ploeg weer compleet te maken."

Een belangrijke rol in het team is weggelegd voor ploegleider Peter de Vries, die eveneens blijft. "De rijders geven aan dat de rol van Peter de Vries cruciaal is en dat ze graag met hem werken in een team waarin ook de sfeer uitstekend is. Het hele plaatje klopt. Daarom gaan we graag nog minimaal twee jaar verder."

Door Eric Korver - Laatste update op 12 jan om 19:41