Tickets
Shop
Nieuws 09 jan 2018

Mariska Huisman keert terug in het marathonschaatsen

Komende winter keert er een bekend gezicht terug in het marathonschaatsen. Tijdens Schaatsen Luleå 2018, dat op 22 tot en met 25 februari plaatsvindt, reist Mariska Huisman met het schaatspeloton mee naar het noorden van Zweden.

Foto : Huub Snoep

Deze keer gaat Mariska Huisman niet naar Zweden om aan de start te staan van de KPN Grand Prix wedstrijden, maar om verslag te doen van het schaatsen en andere winterse activiteiten tijdens het evenement. Organisator Bram Smallenbroek: "Mariska heeft jaren meegeschaatst aan de marathontop en alles gewonnen wat er te winnen valt. Daarnaast is ze op de hoogte van alle ins en outs van het marathonschaatsen dus een goede toevoeging aan de organisatie."

Het is niet de eerste keer dat een oud-schaatsster verslag gaat doen van het evenement. Vorig jaar tijdens de eerste editie van het evenement was Annette Gerritsen al verslaggeefster voor 'Fika tijd'. Tijdens deze afleveringen wordt er op een leuke manier kennisgemaakt met de Zweedse cultuur, activiteiten en het schaatsen in Zweden. Huisman vindt het fantastisch dat ze komende winter weer betrokken is bij het schaatsen. "Ik ben benieuwd naar de drie KPN Grand Prix wedstrijden en de ervaring van het schaatsen op zee-ijs tijdens de toertocht." De video's van het schaatsen en andere winterse activiteiten zijn vanaf half februari te zien.

Craft kledingsponsor organisatie Schaatsen Luleå
Het sportmerk Craft is partner van het evenement geworden en zal de organisatie voorzien van een warm kledingpakket. Bram Smallenbroek en Renz Rotteveel zijn ontzettend blij met deze mooie samenwerking. "Craft loopt al jaren mee in de schaatssport en is van oorsprong een Zweeds merk dus dit is een match op meerdere fronten." Ook marketingmanager Ezechiël kijkt uit naar de samenwerking met de organisatie. "Naast onze samenwerking met het gewest Friesland zijn we nu partner van een echt natuurijs evenement. Met onze Zweedse roots past Schaatsen Luleå perfect bij ons. Een winters, maar ook sportief evenement waarbij goede kleding zeer belangrijk is."

KPN Grandprix
Vorig jaar waren Simon Schouten en Carla Ketellapper-Zielman de eerste winnaars van de KPN Grand Prix wedstrijd in Luleå. Dit jaar worden er maar liefst drie KPN Grand Prix wedstrijden verreden in Luleå. 

Donderdag 22 februari KPN Grand Prix 3: 80 km (dames), 100 km (heren)
Zaterdag 24 februari KPN Grand Prix 4: 40 km (dames), 50 km (heren)
Zondag 25 februari Finale KPN Grand Prix - Sea Ice Classic: 100 km (dames), 150 km (heren)

Daarnaast vindt op 23 februari een toertocht plaats. Schaatsers kunnen 10, 30, 60, 100 of 200 kilometer schaatsen. Klik hier voor meer informatie over deze toertocht en Luleå.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan