Tickets
Shop
Nieuws 20 jan 2018

Hoe kan ik het schaatsen dit weekend volgen?

Een World Cup langebaan, de KPN Marathon Cup, StarClass shorttrack en kunstrijden. Er wordt dit weekend weer volop gestreden op het ijs, in binnen- en buitenland. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

ISU World Cup 5 (19-21 januari)
De vijfde World Cup van het seizoen wordt dit weekend in Erfurt verreden. Deze wereldbekerwedstrijden bepalen mede hoeveel startplekken Nederland zal hebben op de WK Sprint in Changchun en de WK Allround in Amsterdam. De sprintafstanden worden daarom twee keer gereden. Via NOS.nl kun je alle wedstrijden live volgen. Op televisie zijn dagelijks de samenvattingen te zien: vrijdag vanaf 16.00 uur op NPO 2, zaterdag vanaf 16.00 uur op NPO 1 en zondag in de middaguitzending van Studio Sport op NPO 1. Klik hier voor het programma en meer informatie.

ISU EK Kunstrijden (17-21 januari)
In Moskou is deze week het EK Kunstrijden begonnen. Thomas Kennes heeft zijn korte kür al gereden, debutante Kyarha van Tiel komt vanmiddag aan de beurt. De overige deelnemers en uitslagen kun je hier vinden.

KPN Marathon Cup 12 (20 januari)
In Sportcentrum Kardinge in Groningen strijkt het marathonpeloton zaterdag neer voor de twaalfde KPN Marathon Cup. Het programma start om 17.45 uur met de beloften en vanaf 20.30 uur sluiten de heren van de Topdivisie de avond af. De wedstrijden zijn uiteraard live te volgen op schaatsen.nl. Meer informatie vind je op schaatsen.nl/marathon.

StarClass 5 (19-21 januari)
Ook de shorttrackers mogen in de vijfde StarClass weer aan de bak. De D- en C-junioren rijden hun wedstrijden in het Duitse Rostock. De races zijn te volgen via de livestream op ShorttrackOnLine.info. Kijk hier voor meer informatie.

KNSB Cup 4 (20-21 januari)
De vierde KNSB Cup voor de kunstrijders staat in Leeuwarden gepland. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Voor deelnemers, startvolgorde en het programma klik je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan