Tickets
Shop
Nieuws 12 jan 2018

Historische prijzen Jaap Eden tijdelijk te bezichtigen op De Coolste Baan van Nederland

De kleinzoon van schaatslegende Jaap Eden overhandigde donderdag een aantal schaatsrelikwieën van zijn grootvader aan Rintje Ritsma, ter gelegenheid van de samenwerking tussen de Jaap Edenbaan en De Coolste Baan van Nederland. De schaatsen, muts, sjerp en een zilveren beker van drievoudig wereldkampioen allround Jaap Eden komen tijdelijk op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion te liggen, waar een eerbetoon wordt gebracht aan 125 jaar allround schaatsen.

Van 18 januari tot en met 28 februari kunnen de relikwieën van Jaap Eden bezichtigd worden op De Coolste Baan van Nederland, de schaatsbaan in het Olympisch Stadion. Rintje Ritsma bracht zijn Sanex schaatspak, een gesigneerd jasje van Sven Kramer en de schaatsen van Ireen Wüst mee als tijdelijke vervangers voor de attributen van Jaap Eden. "Dit stukje schaatsgeschiedenis is uniek en past perfect binnen het verhaal van 125 jaar allround schaatsen dat we graag willen vertellen met De Coolste Baan. We zijn erg blij met deze samenwerking met de Jaap Edenbaan."

Samenwerking
Ook de Jaap Edenbaan is enthousiast over de samenwerking. "Er is een prettige samenwerking tussen De Coolste Baan en de Jaap Edenbaan waarbij het bevorderen van schaatsplezier voorop staat. We zijn trots dat de unieke materialen van Jaap Eden hier een belangrijke rol in spelen", aldus Joris Wouters. "Naast dat het schaatsen in Amsterdam op deze wijze mooi gepromoot wordt, kijken we ook hoe we mensen langer van de schaatssport kunnen laten genieten."

Bezoekers van de Jaap Edenbaan kunnen bijvoorbeeld met korting een kaartje kopen om te schaatsen in het Olympisch Stadion en ook de bezoekers van De Coolste Baan van Nederland krijgen een aanbieding om eens bij de ijsbaan in Amsterdam-Oost langs te komen of een clinic te volgen.

Eerbetoon aan 125 jaar allround schaatsen
In 1893 won Jaap Eden het allereerste officiële 'Meesterschap der Wereld' op het Museumplein in Amsterdam. Precies 125 jaar later keert de ISU WK Allround terug naar de hoofdstad en wordt De Coolste Baan van Nederland van 9 tot en met 11 maart omgetoverd tot schaatstempel voor de internationale allround-top. Op 10 februari wordt de veertiende KPN Marathon Cup verreden in het Olympisch Stadion. Van 18 januari tot en met 28 februari kan er door jong en oud geschaatst worden op De Coolste Baan van Nederland.

Klik hier voor meer informatie over de ISU WK Allround (9-11 maart) en hier om alles te lezen over de KPN Marathon Cup 14 op De Coolste Baan van Nederland (10 februari).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan