Tickets
Shop
Nieuws 29 jan 2018

Dweilorkest Kleintje Pils weer naar Olympische Spelen

Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils is uitgenodigd om tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang de prestaties van de schaatssporters muzikaal te ondersteunen. De Gangneung Science Oval zal twee weken lang het centrum van de schaatssport zijn.

Foto : Soenar Chamid

Daar hoort ook het Oranjeorkest Kleintje Pils bij, vindt het olympisch organisatiecomité POCOG 2018. Zij hebben het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils uitgenodigd om de typisch Hollandse schaatssfeer te creëren voor het massaal verwachte internationale publiek.

De Koreanen hebben Kleintje Pils aan het werk gezien bij de eerdere Olympische Spelen van Nagano, Salt Lake City, Turijn en Vancouver, maar vooral vier jaar geleden bij de Spelen in Sotsji. Ze zeggen onder de indruk te zijn van de fantastische sfeer die het Hollandse orkest bij alle grote schaatstoernooien weet te creëren. Dit heeft geleid tot deze eervolle uitnodiging.

Achter de schermen is al ruim een jaar geleden contact geweest om de beschikbaarheid en accreditatie rond te krijgen. Het IOC heeft zelfs opdracht gegeven om een promotiefilm van Kleintje Pils te maken.

Ook ijshockey
Heel bijzonder is dat Nederland nu ook vertegenwoordigd is bij het ijshockey, want ook daar wordt Kleintje Pils ingezet om voor het nodige spektakel in het ijshockeystadion te zorgen. Daarnaast is gevraagd of de band ook bij diverse ceremonies muziek wil spelen. "Natuurlijk zijn we best trots dat we ons land in Korea mogen vertegenwoordigen", zegt woordvoerder Ruud Bakker van het befaamde dweilorkest. "We hebben de laatste maanden hard gerepeteerd en het repertoire flink uitgebreid, zelfs met Koreaanse muziek. We gaan ons uiterste best doen om een geweldige prestatie neer te zetten."

"Dit worden dan onze achtste Olympische Spelen en we rekenen op veel medailles. Zeker wanneer er sprake is van Nederlands goud hoopt Kleintje Pils de feestvreugde in het Holland Heineken House muzikaal te kunnen verhogen."

Omdat de bandleden naast deze muzikale hobby allemaal ook nog een gewone baan hebben, moet het aantal verlofdagen zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Toevallig of niet, Kleintje Pils wordt precies in de periode ingezet wanneer het koninklijke paar en premier Rutte in PyeongChang zullen zijn. Het hypermoderne stadion moet straks ouderwets bruisen van de Hollandse gezelligheid, ook al heeft het organisatiecomité gevraagd om er niet alleen een Oranje feestje van te maken. "Het koper is gepoetst, de klompen staan klaar; Korea, here we come", roepen de bandleden unaniem.

Voor alles over de Olympische Spelen, klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan