Tickets
Shop
Nieuws 05 feb 2018

Aftellen met Antoinette de Jong: 'Neem mijn eigen eten mee'

Nog vier nachtjes slapen en dan begint de 23e editie van de Olympische Winterspelen. Hoe bereiden onze olympiërs zich voor op dit evenement? Wij spraken een aantal schaatsers in aanloop naar de Spelen en vroegen ze naar hun guilty pleasures en favoriete muziek. Vandaag trappen we af met Antoinette de Jong, die in actie komt op de 3000 meter en de ploegenachtervolging.

Foto : Neeke Smit

Wat stop je, naast sportattributen en kleding, als eerste in je koffer?
"Ik neem mijn eigen eten mee zodat ik goed kan ontbijten. Ik vind het fijn om mijn eigen dingetjes te houden ook al ben je in een ander land. Je weet nooit wat voor eten je daar kunt aantreffen. Ik wil het risico niet nemen om op zo’n belangrijk toernooi niet de juiste dingen binnen te krijgen. Daarom neem ik onder andere mijn eigen muesli en havermout mee. Ook neem ik krentenbollen en broodbeleg mee, zoals appelstroop en pindakaas. Zo kan ik in ieder geval de eerste dagen overleven op mijn eigen eten. Verder neem ik mijn laptop en iPad altijd mee. Op mijn laptop kan ik bijvoorbeeld films kijken. Op een rustmiddag moet je natuurlijk wel wat te doen hebben hè."

Wat is je guilty pleasure?
"Chocola! Een reep Tony Chocolonely zat al vrij snel in m’n tas, ha. Het is ook niet dat chocola verboden is, het is immers niet heel vet. En daarbij kun je ook niet alles eten zoals voorgedragen wordt. Ik houd vooral van pure chocola, dat schijnt nog iets gezonder te zijn ook. Ach, als je er gelukkig van wordt, waarom zou ik het dan niet meenemen?"

Naar welke muziek luister je voor een wedstrijd?
"Meestal kies ik ervoor om een uptempo-nummer te luisteren, zodat ik niet heel sloom naar de start ga. Top 40-liedjes of liedjes die geremixt worden vind ik altijd wel lekker om te luisteren. Maar het verschilt heel erg, het hangt er ook vanaf welke nummers ik de dagen ervoor heb gedownload. Als ik een liedje leuk vind, luister ik hem heel vaak totdat ik er weer zat van ben, ha."

Hoeveel medailles haalt Team NL in totaal in Zuid-Korea denk je?
"Ik denk dat we 14 medailles gaan halen. De 24 medailles die we in Sotsji wonnen, gaan we denk ik niet halen, ook omdat we per afstand minder deelnemers hebben."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan