Tickets
Shop
Nieuws 20 feb 2018

Team Mastermind versterkt zich komend seizoen met Jane Ravestein

Jane Ravestein zal komend seizoen uitkomen in het rood-blauw van team Mastermind. De 28-jarige rijdster van team Monalyse-Sportvrouw.com moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat beide sponsors hadden besloten hun aandacht te verleggen naar andere activiteiten.

Foto : Neeke Smit

Op de Weissensee werd eind januari bekend dat de sponsoring van Monalyse en Sportvrouw.com na drie jaar werd beƫindigd. Ook ploegleidster Linda Bouwens en rijdsters Tessa Witteman en Ria Westenbroek nemen na dit seizoen afscheid van het marathonschaatsen. "Wij hadden al eerder gehoord dat de sponsors zouden stoppen", vertelt Ravestein. "Ik ben gaan nadenken over wat zou ik willen en welke ploeg ik leuk vind. Vervolgens heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zelf Mastermind benaderd. Ik dacht 'dit wil ik dus moet ik het proberen'."

Ravestein en Marianne Stuut, haar toekomstige ploegleidster, kennen elkaar nog van Groenehartsport.nl, de ploeg waar de rijdster uit Oegstgeest in seizoen 2009/2010 bij zat. "Wij hebben altijd contact gehouden en Marianne is iemand waar ik vertrouwen van krijg. Na drie jaar is dit een mooie volgende stap en ik ben blij dat het gelukt is. De meiden komen net als ik uit het westen van het land, dus we kunnen goed samen trainen. Ze rijden goed, voor en met elkaar, en zijn echt een team."

Ploegleidster Stuut is heel blij met de komst van Ravestein. "Jane heeft zich na haar val in 2015, waarbij zij haar rug ernstig blesseerde, opmerkelijk sterk terug geknokt. Zij is zeker de laatste tijd steeds sterker gaan rijden", aldus Stuut. "Ik geloof dat een goede rijdster het verschil maakt maar dat kan ze niet alleen. Alle vier rijdsters hebben het in zich om nog een stap te zetten en daar gaan we allemaal onze stinkende best voor doen."

De Mastermindformatie zag Kristine Wijdenes dit seizoen wegvallen vanwege een chronische darmziekte. Wijdenes werd 'perfect' vervangen door regiorijdster Denise van der Hulst. "Als een onervaren A-rijdster werd ze in het diepe gegooid. Natuurlijk wil Denise volgend seizoen een landelijk nummer en is ze een beslissing aan het nemen bij welke ploeg ze gaat rijden. We wensen Denise daar heel veel succes bij", zegt Stuut.

De focus gaat nu eerst op het einde van het marathonseizoen. Het peloton rijdt deze week drie Grand Prixwedstrijden op zeeijs in LuleƄ en op 3 maart is de finale in de KPN Marathon Cup. "Je wilt altijd goed rijden", zegt Ravestein. "Tessa (Witteman) staat er het beste voor in het natuurijsklassement. Als team willen we het mooi afsluiten."

Meer lezen over marathon? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan