Tickets
Shop
Nieuws 15 feb 2018

Hoe kan ik dit weekeinde het schaatsen volgen?

De Olympische Spelen in PyeongChang zijn in volle gang, maar ook in Nederland staat er een druk schaatsweekend voor de deur. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Olympische Spelen (vanaf 9 februari)
De eerste week van de Spelen is tot nu toe al bijzonder succesvol geweest voor TeamNL. Hoeveel medailles komen er nog bij dit weekend? Donderdag staat de titanenstrijd op de tien kilometer op het programma. Op vrijdag volgt op de vijf kilometer voor de dames. Zaterdag gaan de shorttrackers weer aan de bak op hun 111-meterbaan. En zondag is de kwalificatie van de ploegenachtervolging voor heren en de 500 meter dames op de langebaan.

Alles is live te volgen via Eurosport en bij de NOS, op televisie en online. Voor het programma, lotingen, meeschrijflijsten en meer informatie over de Spelen klik je hier.

Lumière Cup Synchroon (16-18 februari)
De ijsbaan van IJssportcentrum Eindhoven is dit weekend het decor van de Lumière Cup. Dit toernooi is tevens de eerste selectiewedstrijd voor de NK synchroonschaatsen. De teams strijden in verschillende categorieën, namens Nederland komen er acht teams in actie. Meer weten? Klik hier

ONK Masters (16 februari)
Op Flevonice wordt vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen voor Masters verreden. Er zijn vier klassen met elk een eigen kampioenschap over de echte marathonafstand van 42,2 km. Lees hier meer.

Nationaal schaatsevent (17 februari)
Op zaterdag staan de G-schaatsers aan de start op IJsbaan Twente. Deze nationale wedstrijd staat open voor alle mensen met een verstandelijke beperking die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind. Klik hier voor het programma en meer informatie.

KPN NK Jeugdmarathon (17 februari)
Tilburg staat zaterdag de hele dag in het teken van marathon. Vanaf 11.00 uur start het KPN NK Jeugdmarathon op de Ireen Wüst IJsbaan. Jongens en meisjes van pupillen B tot en met junioren A gaan de strijd aan voor de nationale titels. Alle finales zijn te volgen via onze livestream op schaatsen.nl/marathon. Het programma en andere informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 15 (17 februari)
Het marathonpeloton strijkt zaterdag neer in Tilburg voor de vijftiende KPN Marathon Cup. Dit is de laatste Cupwedstrijd voor het vertrek naar het natuurijs in Zweden. De wedstrijden van de dames en heren Topdivisie zijn zoals gebruikelijk te zien via onze livestream op schaatsen.nl/marathon. Daar vind je ook alles over marathon.

KNSB Cup 6 (17 februari)
De zesde en laatste KNSB Cup voor shorttrackers vindt zaterdag plaats in Heerenveen. Dit keer staat de 1500 meter op het programma.

KPN NK Kortebaan (17-19 februari)
Bij gebrek aan natuurijs in Nederland wordt de KPN NK Kortebaan in Biddinghuizen gereden. De klassieke afstand van 160 meter (heren) of 140 meter (dames) wordt afgelegd om de nationale titels te verdelen over de junioren C, B en A, neo-senioren en senioren. Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de volledige schaatskalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan