Tickets
Shop
Nieuws 10 feb 2018

Gary Hekman valt ziek uit kopgroep

Gary Hekman leek op weg om weer een kans te wagen op zijn tweede zege van het seizoen. De sprinter van AB Vakwerk zat er in de veertiende race van de KPN Marathon Cup op De Coolste Baan van Nederland keurig bij in de kopgroep van elf. Diep in de finale haakte Hekman uit het niets af. Een griepaanval bleek de oorzaak.

Foto : Neeke Wassenbergh

Het zag er na afloop serieus uit: Gary Hekman werd door twee man, inclusief ploegleider Roy Boeve, weggedragen van het ijs. Even daarvoor was de rijder uit Kampen met de handen op de knieën door de finishstraat gekomen, terwijl hij de rest van de kopgroep liet rijden. Hekman zag er op dat moment verre van goed uit.

"Hij was ook niet goed", erkende Boeve. "In ieder geval tegen het einde niet. Aanvankelijk was hij juist goed. Hij kon ook prima mee in de kopgroep. Maar van het ene op het andere moment was het over met hem. Hij was behoorlijk de weg kwijt, was zelfs even out."

Fit genoeg
Een dag voor de wedstrijd was Hekman ook al ziek, vervolgde Boeve. "Maar op de wedstrijddag ging het allemaal weer beter. Frank Vreugdenhil had ook griep, maar die kon niet starten, Hekman leek wel fit genoeg. Ook in de wedstrijd zelfs nog, want hij heeft veel gedaan. Maar uiteindelijk werd hij toch geklopt door de griep."

Hekman moest even bijkomen en verdween later in de auto van Boeve uit Amsterdam. "Hij moet eerst maar even een paar dagen rust nemen, en daarna gaan we toch toewerken naar Zweden." Ook Boeve ziet hoe veel rijders uit het peloton na de Weissensee ziek werden. "Maar er zijn ook wel flink wat kilometers gemaakt de laatste weken. Dat heeft wel gevolgen voor je lijf."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan