Nog twee nachtjes slapen en dan begint de 23e editie van de Olympische Winterspelen. Hoe bereiden onze olympiërs zich voor op dit evenement? Wij spraken een aantal schaatsers in aanloop naar de Spelen en vroegen ze onder meer naar hun guilty pleasures en favoriete muziek. Vandaag tellen we af met Annouk van der Weijden, die in actie komt op de 5000 meter en de mass start.

Wat stop je, naast sportattributen en kleding, als eerste in je koffer?
"Een föhn! Ik heb een hekel aan nat haar en het is in Zuid-Korea nogal koud. Dan wil ik echt niet met natte haren rondlopen. Een föhn neem ik eigenlijk altijd mee op trainingskamp, net als een eigen kussen. Op je eigen kussen slaap je toch het lekkerst en krijg je ook geen last van nekpijn en dat soort dingen. Verder neem ik nog een boek mee en neem ik mijn laptop en koptelefoon mee."

Wat is je guilty pleasure?
"Dat zijn eigenlijk twee dingen: een Winner Taco en een broodje frikadel. Een Winner Taco is een soort wafel met roomijs en chocola op het randje. Soms kan ik het niet weerstaan, vooral in de zomer vind ik het heerlijk om als toetje te nemen. Ik woon in Utrecht boven een snackbar en de onderbuurman weet meteen waarvoor ik kom als ik eens naar binnenloop, ha. Ook een broodje frikadel vind ik superlekker, al moet ik zeggen dat ik het bijna nooit eet."

Naar welke muziek luister je voor een wedstrijd?
"Sinds dit jaar luister ik altijd naar het nummer 'Live In The Moment' van Portugal The Man voordat ik een wedstrijd rijd. Dat liedje is wel toepasselijk voor dit jaar, het jaar van de Olympische Spelen. Geniet van elk moment, leef in het moment. Dat is nu nog steeds zo. Sinds het olympisch kwalificatietoernooi heb ik er goede herinneringen aan, dus het is een beetje een ritueel geworden, ha."

Hoeveel medailles haalt TeamNL in totaal in Zuid-Korea denk je?
"Ik gok 15 medailles in totaal: 13 langebaanmedailles en twee shorttrackmedailles. Zoveel medailles als in Sotsji vier jaar geleden gaan we niet halen, dat is niet te doen."

Aftellen met Ronald Mulder
Aftellen met Antoinette de Jong

Door Rijcko Treep - Laatste update op 17 feb 2018 om 11:22