Tickets
Shop
Nieuws 01 dec 2018

Melle van 't Wout zegeviert op derde KNSB Cup

Melle van 't Wout heeft de derde KNSB Cup op zijn naam geschreven. In Groningen was hij de beste over 1000 meter. De baan in Kardinge is onlangs geheel voorzien van nieuwe kussens zodat aan de nieuwste veiligheidseisen voor shorttrack wordt voldaan.

De KNSB Cup bestaat uit zes wedstrijden, waarbij telkens een afstand wordt gereden. Deze nationale competitie werkt met een promotie- en degradatiesysteem. In verschillende divisies wordt onderling gestreden, dames en heren door elkaar, en de beste van elke categorie schuift de volgende Cup een categorie omhoog. De laatste komt de volgende keer uit in een divisie lager.

Divisie A
In de hoogste divisie worden de wisselingen meteen doorgevoerd en werd er tweemaal een 1000 meter verreden. Voor de A-finale van de eerste omloop meldde Jens van 't Wout, winnaar van de tweede KNSB Cup, zich af. Vanaf de start nam zijn broer Melle van 't Wout de leiding met achter hem Bram Steenaart en Niels Kingma. Na een valpartij van Kay Huisman waren er nog vier mannen in de race, die bijna naast elkaar de laatste bocht uitkwamen. De nipte zege was er voor Van 't Wout, voor Sven Roes en Steenaart.

De tweede 1000 meter leek in de tas te zitten voor Steenaart. De rijder van RTC Midden gaf meteen gas en nam een lichte voorsprong. Maar twee ronden voor het einde werd hij voorbij gestoken door Van 't Wout en Roes. De twee teamgenoten van RTC Noord/Wadro maakten het wederom spannend op de meet: Roes zette zijn schaats net voor die van Van 't Wout. De derde plek werd gepakt door Tom Hofker.

In het dagklassement hield Van 't Wout wel Roes achter zich en eindigde Steenaart op plek drie.

Divisie B
In de finale van de B-divisie reed Mans Boskamp vanaf de start op kop gevolgd door Brian van Riet, Xandra Velzeboer en Anne Floor Otter. Na een tempoversnelling in de slotfase brak de groep van zes rijders in tweeën achter Velzeboer en barstte voorin de strijd los om de ereplaatsen. Met een actie binnendoor nam Van Riet de leiding over en pakte de overwinning. Boskamp dacht op het laatste rechte stuk veilig op plek twee te rijden maar werd verrast voor Velzeboer die hem voorbij streefde.

Divisie C
In de A-finale zaten de rijders in de eerste ronden op een kluitje bij elkaar. Het tempo werd vervolgens opgeschroefd door Bas van der Valk, achter hem werd er gestreden om de andere plekken. Van der Valk kwam als eerste over de meet, voor Milan Schenk en Chris Bartels.

Divisie D en E
De divisie D werd gewonnen door Janna Bolsius. Zij hield Angel Daleman en Luke ten Klooster achter zich. In de E-divisie zegevierde Timo Boersema, hij kwam met voorsprong over de finish voor Eelke Westra en Glenn van der Veen.

Klik hier voor alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan