Tickets
Shop
Nieuws 04 nov 2018

Winst voor Jens van 't Wout op tweede KNSB Cup

In Zoetermeer werd zondag de tweede KNSB Cup verreden. In deze nationale competitie worden alle shorttrackers op niveau ingedeeld in verschillende divisies. Mannen en vrouwen rijden ook samen in races. De KNSB Cup bestaat uit zes wedstrijden, waarbij telkens een afstand wordt gereden. Ditmaal stond de 1500 meter op het programma.

Foto : Soenar Chamid

Per divisie werden er verschillende finales gereden. In groep 1 (de 'A-finale') streden de rijders voor plekken in de top van het klassement. De verdere rangschikking volgden uit de groepen 2 tot en met 4. De A-divisie startte tweemaal op de 1500 meter, de andere divisies reden één omloop.

Divisie A
Op de eerste 1500 meter ging Jens van 't Wout er vanaf de start als een speer vandoor en werd niet meer bijgehaald. Na dertien rondjes kwam hij als eerste over de meet, achter hem eindigde Sven Roes op plek twee en werd Kay Huisman derde.

De tweede omloop leverde meer onderlinge strijd op. Na aanvallen van Niels Kingsma, Bram Steenaart, Huisman en Roes wist Ingmar van de Griek uiteindelijk een gaatje te slaan. De voorsprong werd dichtgereden door Roes, die erop en erover ging. Op de bel van de laatste ronde had Steenaart de leiding overgenomen en werd er vol gesprint richting finish. Op de streep bleken Steenaart en Jens van 't Wout op de duizendste van een seconde dezelfde tijd te hebben neergezet. De derde plaats was voor Melle van 't Wout.

Het dagklassement werd gewonnen door Jens van 't Wout, voor Roes en Steenaart.

Divisie B
In de finale van de B-divisie werd in het begin voortdurend positie gezocht en de leiding van elkaar overgenomen. Onder andere Niels Bergsma, Emma van Zuijlen en Ted Dalrymple lieten zich zien. In de slotfase werd het tempo omhoog gegooid door Tineke den Dulk, na de bel van de laatste ronde trok Dalrymple hard door en pakte de winst. Op plek twee eindigde Van Zuijlen en Anne Floor Otter werd derde.

Divisie C
In divisie C reed Yael Prenger iedereen op een hoop. In eerste instantie mengden Esmee Roes en Arthur van Dijk zich nog in de eindstrijd, maar Prenger soleerde uiteindelijk naar de overwinning met een voorsprong van zes seconden op nummer twee Roes en Van Dijk eindigde op plaats drie.

Divisie D
Na een vervelende valpartij van Jemery Brinkers in de laatste ronde volgde een herstart. Loek van Vilsteren liet zich aan het begin van de wedstrijd helemaal naar achter zakken, om vervolgens weer naar voren te rijden. Thijmen Koestal haakte aan bij Van Vilsteren en het tempo werd langzaam opgeschroefd. Koestal kwam als eerste over de finish, gevolgd door Van Vilsteren. Met een miniem verschil werd Luke ten Klooster derde.

Divisie E
In de E-divisie nam Angel Daleman al vroeg de leiding, zij kreeg Timo Boersema mee. Met vier ronden te gaan, werd er een tempoversnelling ingezet door Daleman en gaf haar koppositie niet meer uit handen. Boersema pakte de tweede plek voor Eelke Westra.

Klik hier voor alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan