Tickets
Shop
Nieuws 16 sep 2018

De Laat en Yoshinaga verdelen de buit bij KNSB Cup 1

De openingswedstrijd van het shorttrackseizoen in Heerenveen heeft na twee wedstrijden over 500 meter geen winnaar opgeleverd. Itzhak de Laat en Kazuki Yoshinaga noteerden ieder een eerste en een tweede plaats. Omdat de Japanner over de dag de snelste tijd had genoteerd, stond hij uiteindelijk bovenaan de uitslag. Een derde plaats was er voor de Belg Stijn Desmet.

Foto : Sander Chamid

Met bijna de voltallige Nationale Trainingsselectie (NTS) aan de start en deelnemers uit Japan en België was er voor het aanwezige publiek in Thialf genoeg te genieten. Zeker ook omdat de mannen en vrouwen in enkele heats samen op het ijs stonden. Dat een Nederlandse zege niet vanzelfsprekend was, bleek al in de eerste finalereeks.

Direct vanuit de start zetten de Japanners Yoshinaga en Yokoyama druk op de leidende Daan Breeuwsma. Met nog enkele ronden te gaan, kwam Breeuwsma ten val en wist De Laat, die de wedstrijd afwachtend was begonnen, te profiteren. Yoshinaga werd tweede voor Desmet en Yokoyama. 

In de tweede finaleronde had Yoshinaga zijn lesje geleerd en leidde hij van start tot finish. De jonge Japanner, die in 2017 brons greep op de WK voor junioren, wist stand te houden ondanks een ultieme poging van De Laat op de finish. Dennis Visser tekende voor plek drie, Desmet werd vierde.

Schulting beste vrouw
De vrouwen wisten zich in de openingswedstrijd tussen de mannen voorin te handhaven. Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof werden door de organisatie in de sterke A-divisie ingedeeld, waar ze als 16e en 18e eindigden. In de eerste race van de dag leek een valpartij van Schulting nog roet in het eten te gooien, later op de dag herstelde ze dat door op de tweede 500 meter als twaalfde te eindigen.

De overige dames kwamen in de B-divisie in actie. Zij reden slechts één 500 meter. Rianne de Vries was de beste in de B-finale en noteerde daarmee een zesde plaats als eindresultaat. Lara van Ruijven werd achtste, Avalon Aardoom negende.

Bekijk de volledige uitslag hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan