Tickets
Shop
Nieuws 19 dec 2018

KNSB verwelkomt Rabobank als nieuwe partner

Rabobank is de komende vier jaar sponsor van de KNSB. De Rabobank gaat zich in de samenwerking met de KNSB vooral richten op het jeugdschaatsen en talentontwikkeling.

De Rabobank was via een sponsorcontract met TeamNL al verbonden aan de sport. De nieuwe overeenkomst met de KNSB is een uitbreiding daarvan. De officiële aftrap van het partnerschap vindt plaats op donderdag 27 december, bij het IJSTIJD! festival op en rond de tijdelijke ijsbaan Bussum op IJsOlympisch kampioene Yvonne van Gennip geeft daarbij een schaatsclinic aan de lokale jeugd.

Toppers van de toekomst
Vanuit haar verenigingsprogramma ondersteunt Rabobank het jeugdschaatsplan IJSTIJD! met groot enthousiasme. "Binnen dit nieuwe partnership willen wij van toegevoegde waarde zijn voor lokale schaatsverenigingen en de regionale talentencentra (RTC's), waar de toppers van de toekomst beginnen en worden opgeleid", aldus Tom van Kuyk, sponsorstrateeg van Rabobank. "Natuurlijk zijn we enorm trots dat Rabobank de komende vier jaar haar bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van schaatstoppers in de dop."

"Het is een heel natuurlijke match: Rabobank die het oer-Nederlandse schaatsen sponsort", zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. "Wij zijn vooral blij dat Rabobank de breedtesport, het jeugdschaatsen en de talentenontwikkeling ondersteunt. Hoe meer kinderen plezier aan schaatsen beleven, hoe meer talenten er opstaan, waardoor we als schaatsland bij de wereldtop kunnen blijven behoren."

Koek & Zopie 2050
Tijdens het IJSTIJD! festival in Bussum presenteert Rabobank ook de Koek & Zopie 2050. Met een nieuw foodconcept laat de bank op winterse wijze zien hoe het voedsel van de toekomst eruitziet. Hierbij staan regionale productie, minder vlees en geen verspilling centraal. Koek & Zopie 2050 is de komende maanden vaker te zien bij tijdelijke IJSTIJD!-banen en grote schaatsevenementen. 

Zoals de schaatsfan dit seizoen al heeft kunnen ervaren heeft Rabobank ook de langebaanwedstrijden van de Holland Cup omarmd. Via de samenwerking met TeamNL steunt de bank ook de nationale shorttrackselectie. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan