Tickets
Shop
Nieuws 24 aug 2018

Vincent De Haître stapt over naar baanwielrennen en wil naar de Spelen

Vincent De Haître wil in de voetsporen treden van landgenoot Clara Hughes. De 24-jarige Canadees wil net als Hughes na de Winterspelen ook als baanwielrenner op de Zomerspelen staan. Volgende week neemt de voormalig nummer twee op de 1000 meter van de WK Afstanden deel aan de Pan-Amerikaanse Spelen.

Foto : Soenar Chamid

Deze wedstrijd is een belangrijke graadmeter voor de Olympische Spelen die over twee jaar in Tokio worden gehouden. De Haître, die zich de komende twee jaar volledig gaat richten op het baanwielrennen, hoopt daar uit te komen op de team pursuit en de kilometer. 

"Het lijkt een groot risico om twee jaar uit het schaatsen te stappen, maar na overleg met mijn coach Bart Schouten ben ik er zeker van dat deze tijdelijke overstap goed zal uitpakken. Ik train nog altijd op het hoogste niveau en ik ontwikkel nieuwe vaardigheden. De vraag is niet óf ik terugkeer naar het schaatsen, maar wanneer. Als alles volgens plan loopt, keer ik in augustus 2020 terug naar het ijs."

De Canadese sprinter nam afgelopen februari voor de tweede keer deel aan de Olympische Winterspelen, waar hij geen potten wist te breken. Hij eindigde 19e op de 1000 meter en 21e op de 1500 meter. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan