Tickets
Shop
Nieuws 23 aug 2018

Bergsma: 'Gaan onze zoon drietalig opvoeden'

Voor Jorrit Bergsma is er een einde gekomen aan een periode zonder geldschieter. De 32-jarige Fries is met de komst van luchtvaartmaatschappij easyJet verzekerd van minimaal één jaar sponsoring. "Jillert heeft ons constant vertrouwen gegeven."

Foto : Vincent Riemersma

Nee, echt zorgen heeft Bergsma zich niet gemaakt. De voormalig olympisch kampioen op de 10 kilometer bleef geloven in zijn coach Jillert Anema, die Bergsma en zijn ploeggenoten op de hoogte hield. "Hij noemde geen namen van sponsors, maar we wisten dat hij gesprekken had. Bovendien hadden we een mooie ploeg in de aanbieding", aldus Bergsma.

Na de breuk met Clafis bleven Bergsma en zijn twaalf ploeggenoten Anema trouw. Bergsma had weliswaar al een persoonlijke overeenkomst bij Clafis, maar de wegen lagen op een gegeven moment zo ver uit elkaar dat het niet meer verder kon. Bergsma las afgelopen week in de krant dat easyJet de nieuwe sponsor werd. "Dat was best een verrassing ja."

Babykamer
Door de komst van de sponsor kan Bergsma zich nu volledig richten op het post-olympische seizoen, maar vooral ook op de komst van zijn eerste kindje. Samen met zijn vrouw Heather verwachten de twee eind oktober een zoontje. De meeste voorbereidingen zijn al getroffen, al moet de babykamer nog wel klaargemaakt worden.

Dagje Texel 😊 #uitwaaien #texel #dekoog #wadden @heatherbergsma

Een bericht gedeeld door Jorrit bergsma (@jorritbergsma) op

Tijd voor een relaxte vakantie was er ook amper, aangezien het huis verbouwd moest worden. "Maar vorige week zijn we nog even een paar dagen naar Texel geweest." Thuis fantaseren Heather en Jorrit geregeld over de komst van de kleine. Over hoe de kleine het leven van de twee schaatsers op zijn kop zal zetten. "Ik ben ook heel benieuwd hoe hij eruit zal gaan zien."

Bergsma wil zijn kind hetzelfde opvoeden zoals hij vroeger ook is opgevoed. Strikt en gedisciplineerd. En als hij wil sporten, is dat zeker geen probleem. "Mijn ouders hebben vroeger veel tijd in mij en m’n broer geïnvesteerd om ons te laten sporten, ze zijn altijd met ons op pad geweest. Dat wil ik ook voor m’n kind(eren) doen."

En dan rest de vraag: in welke taal wordt het kind opgevoed? In het Engels, in het Nederlands of misschien wel in het Fries? "Ha, drietalig", lacht Bergsma. "Dat is wel de bedoeling ja."

Allrounder on the way 😁💗 @heatherbergsma

Een bericht gedeeld door Jorrit bergsma (@jorritbergsma) op

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan