Tickets
Shop
Nieuws 26 apr 2018

Van der Gun kiest voor avontuur in Japan

Dennis van der Gun vergezelt vanaf 10 mei Johan de Wit als coach van het Japanse nationale team. Van der Gun, die afgelopen jaren de coach was bij het inmiddels gestopte Team AfterPay, tekent een contract voor vier jaar.

Foto : Margarita Bouma

Van der Gun krijgt samen met De Wit de leiding over een gecombineerd team van sprinters en specialisten op de (middel)lange afstanden. Hij verhuist samen met zijn vriendin en dochtertje naar Obihiro, waar zich het nationale trainingscentrum bevindt. 

"Ik ben er ontzettend blij mee", zei Van der Gun tegenover Telesport. "Johan en ik hebben een goede klik en kunnen elkaar op veel gebieden aanvullen. Bovendien loopt er buitensporig veel talent rond in Japan."

De Wit, die onlangs zijn contract verlengde, was vorig jaar zeer succesvol met de Japanse equipe. Zo won Miho Takagi drie medailles op de Spelen, won ze de wereldtitel allround, veroverden de Japanse relayvrouwen olympisch goud, terwijl Nana Takagi goud won op de mass start. Naast De Wit en Van der Gun zit ook Robin Derks in Japan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan