Shorttracker Mark Prinsen gaat zich op zijn studie werktuigbouwkunde richten. De 23-jarige inwoner van Wanneperveen deed dit jaar nog mee aan het WK als lid van de aflossingsploeg. Voor de Olympische Spelen van PyeongChang werd hij niet geselecteerd, iets wat hem mede deed besluiten zijn sport vaarwel te zeggen.

"Ik wil geen behaalde studiepunten kwijtraken, graag mijn diploma op zak hebben en ook moet ik rekening houden met de duur van mijn studiefinanciering", legt de 23-jarige Prinsen op zijn website uit. "Maar ik heb ook geen behoefte meer om alles opzij te zetten en dat er dan toch voor anderen wordt gekozen ook al ben ik de sterkere rijder."

Prinsen kreeg te horen dat hij om tactische redenen niet was gekozen voor de Spelen. Wel mocht hij daarna nog mee naar het WK, waar hij met de ploeg de A-finale bereikte. Daarin gaf bondscoach Jeroen Otter de voorkeur aan Adwin Snellink. De ploeg werd vierde. "Jammer, een medaille had erin gezeten", meent Prinsen, die mogelijk verder gaat als marathonschaatser.

Lees het volledig verhaal van Prinsen op zijn website.