Tickets
Shop
Nieuws 12 apr 2018

KNSB benoemt Herman de Haan tot nieuwe directeur-bestuurder

Herman de Haan (57) wordt met ingang van 1 juli de nieuwe directeur-bestuurder van de KNSB. Hij is afkomstig van de Hersenstichting, waar hij de voorbije twee jaar als directeur-bestuurder werkzaam was.

De Haan woont in Gouda en heeft ruim twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening. Hij was onder meer CEO van het Nederlandsch Octrooibureau en managing director van advocatenkantoor Van Doorne en van OgilvyOne, een internationaal bureau voor marketingcommunicatie. Daarnaast was hij tien jaar bestuurslid van de stichting KiKa, Kinderen Kankervrij.

Nieuw gezicht
De Haan is gewend te werken in organisaties met vele stakeholders. "In de schaatssport is de afgelopen tijd veel energie gestopt in het uitzetten van een gezamenlijke koers waar alle betrokkenen mee verbonden kunnen zijn: samen voor het schaatsen. Ik zal mij ten volle inzetten om dat proces verder vorm te geven, met als doel het plezier en de trots die het schaatsen geeft, verder te vergroten", aldus De Haan.

De nieuwe directeur-bestuurder, getrouwd en vader van drie kinderen, heeft als hobby's onder meer mountainbiken en hardlopen. In de schaatssport is hij een nieuw gezicht. De Haan wordt bij de KNSB de opvolger van Piet Geurts, die het afgelopen jaar als interim-directeur werkzaam was.

Ontwikkelingen
"Wij zijn verheugd met de komst van Herman de Haan, een ervaren directeur-bestuurder", zegt Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB. "Als bond zijn wij op aarde om ontwikkelingen binnen de schaatssport te faciliteren, stimuleren en waar nodig te initiëren. Wij zijn ervan overtuigd dat Herman op inspirerende wijze leiding zal geven aan de KNSB, als bond die dienstbaar is aan de gehele schaatssport."

Met de benoeming van De Haan is het nieuwe managementteam van de KNSB bijna compleet. De procedure voor de benoeming van een technisch directeur, als opvolger van Arie Koops die na twaalf jaar vertrekt, zit in de afrondende fase. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan