Tickets
Shop
Nieuws 10 apr 2018

Joy Beune voor twee seizoenen naar Lotto-Jumbo

Joy Beune schaatst de komende twee seizoenen voor Team LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioene bij de junioren tekende deze week een contract bij de succesformatie van coach Jac Orie.

Foto : Soenar Chamid

De 18-jarige Bornse eindigde in haar eerste jaar als juniore als tweede bij het WK. Vorige maand veroverde ze vervolgens in Salt Lake City het goud door haar landgenoten Jutta Leerdam en Elisa Dul voor te blijven. Beune maakte indruk door op liefst drie individuele afstanden een nieuw junioren-wereldrecord te noteren. Op de 1000 meter finishte ze na 1.14,21 terwijl ze op de 1500 meter de klok liet stoppen na 1.54,21. Ze verzekerde zich vervolgens van de allroundtitel door op de drie kilometer een tijd van 3.59,47 te noteren.

Heel blij om per direct onderdeel uit te maken van @lottojumbo_ice !😃💪🏼

Een bericht gedeeld door Joy Beune (@joybeune) op

Beune kijkt uit naar de toekomst. "Ik heb een mooie en succesvolle tijd gehad bij de junioren en ik ben iedereen die daar aan heeft bijgedragen enorm dankbaar. Nu kan ik niet wachten om de stap naar de senioren te zetten", aldus Beune. "Bij Team LottoNL-Jumbo kom ik in een uiterst professionele omgeving met goede begeleiding en faciliteiten terecht, daarom heb ik de keuze voor deze ploeg gemaakt. Ik kijk er naar uit om in het geel-zwart te schaatsen en mijn professionele carrière bij LottoNL-Jumbo te beginnen."

Beune is de eerste nieuwkomer bij Team LottoNL-Jumbo, nadat eerder Sven Kramer en Patrick Roest hun overeenkomst voor twee jaar verlengden. Jan Smeekens en Chris Huizinga beschikken over een doorlopend contract. De ploeg nam eerder afscheid van Sanneke de Neeling en Yvonne Nauta.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan