Een jaar na sluiting van de legendarische ijsbaan in Davos krijgt Zwitserland er een nieuwe ijsbaan bij.

Het wintersportoord St. Moritz, dat met 1822 meter nog hoger ligt dan Davos (1560 meter), zal in 2018 de open Zwitserse Allround en Sprintkampioenschappen organiseren. Een bijzonder toernooi, aangezien het verreden zal worden in de buitenlucht op de St. Moritzersee. Op het meer wordt een 400-meterbaan geprepareerd.

Het is niet onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst een nieuwe kunstijsbaan wordt gerealiseerd in Zwitserland. Het land doet met de Alpenstad Sion namelijk mee voor de Winterspelen van 2026. De Spelen zouden dan verspreid over het westerse gedeelte van Zwitserland plaatsvinden. Andere kanshebbers zijn Calgary (Canada) en Innsbruck (Oostenrijk).

De laatste keer dat de Winterspelen in Zwitserland werden gehouden was in 1948, in St. Moritz. Het was de eerste keer in twaalf jaar dat er Winterspelen georganiseerd werden, na de tweede Wereldoorlog.

Daarnaast werd afgelopen week bekend dat de regering 22 miljoen euro financiële steun heeft aangevraagd voor drie winterevenementen: de Jeugd Olympische Spelen (2020, Lausanne), wereldkampioenschappen ijshockey (2020, Lausanne en Zurich) en de Winter Universiade (Luzern, 2021).