Tickets
Shop
Nieuws 29 okt 2017

Visser: 'Die glimlach blijft nog wel twee weken op mijn gezicht'

Esmee Visser werd zondagmiddag de grote verrassing op de 5.000 meter bij de KPN NK Afstanden. Het 21-jarige talent noteerde een nieuw persoonlijk record en bemachtigde als klap op de vuurpijl ook nog eens een World Cup-ticket.

"Ik leefde tijdens mijn race echt in een soort roes", glunderde Visser na afloop. "Na mijn rit drong het eigenlijk pas tot me door. Ik stond tweede en dacht: ik maak nu serieus kans op een World Cup-ticket."

Visser noteerde een nieuw persoonlijk record (PR) van 7.02,59 en eindigde daarmee op de vijfde plaats. Antoinette de Jong kroonde zich tot nationaal kampioen. De rijdster van Justlease.nl bleef viervoudig Nederlands kampioene Carien Kleibeuker (Team Clafis) voor. Carlijn Achtereekte (Team LottoNL-Jumbo) completeerde het podium en Irene Schouten (Team Clafis) finishte als vierde.

"Het ging wel lekker, maar het is niet zo dat ik tijdens mijn rit het gevoel had van: dit is echt een superrace", zei Visser. "Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, ha. Ik ben gewoon enorm blij."

Het is de eerste keer in haar nog prille loopbaan dat Visser zich plaatst voor een wereldbeker. "Ik denk dat het een superervaring wordt, dat ik er veel van kan leren. Daarnaast is het een mooi opstapje naar de komende jaren. Ik ben benieuwd wat ik kan laten zien tegen de internationale top. Jammer dat er maar een World Cup voor de vijf kilometer is..."

RTC Noord
Het 21-jarige talent traint bij het regionaal talentencentrum Noord. "Ik heb het daar erg naar mijn zin. We hebben een leuke groep met acht jongens en drie meiden. Deze zomer heb ik vooral veel met de jongens getraind. Daar heb ik veel aan gehad. Ook de aanpak van mijn coach Remmelt Eldering heeft goed gewerkt. Ik kreeg nieuwe prikkels, zo hebben we bijvoorbeeld tijdritjes gereden op de fiets. Dat deden we eigenlijk nooit."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan