Tickets
Shop
Nieuws 27 okt 2017

Verweij na Nederlandse titel: 'Dit is het juiste seizoen om het te laten zien'

Koen Verweij lijkt weer helemaal terug. De 27-jarige schaatser won bij de NK Afstanden in Heerenveen zijn tweede titel op de 1500 meter, vier jaar na zijn eerste. De Noord-Hollander bewees eens te meer dat hij in het olympische seizoen weer tot grote dingen in staat is.

Foto : Sander Chamid

"Dit is een mooi begin en tevens een mooie rentree", aldus de schaatser na afloop van zijn race in de perszaal in Thialf. "Ik heb hier nog nooit zo snel gereden. Ik ben heel blij en tevreden met mijn winnende tijd van 1.45,07."

Volgens Verweij heeft hij geen geheime formule ontdekt, waardoor hij na drie teleurstellende jaren nu ineens weer over het ijs vliegt. "Ik train gewoon hard bij de Russen, samen met Denis Yuskov. We stuwen elkaar naar een hoog niveau." 

"Ik wist waaraan ik begon met coach Kosta Poltavets, met wie ik vroeger bij TVM heb samengewerkt. Voor hem ben ik naar de Russen gegaan. Als hij in China coach was geweest, was ik daarnaartoe gegaan. Tuurlijk zijn er wat dingen gebeurd in Rusland, maar daar heb ik zelf weinig mee te maken. Ik kies gewoon voor een mooie sporttechnische route."

Ondanks zijn Nederlandse titel ziet Verweij nog genoeg ruimte voor verbetering. "Ik was wat gehaast. Daarnaast gingen de bochten niet heel goed, maar dat komt denk ik door de zenuwen. Het is allemaal nog niet constant genoeg, maar ik heb nog alle tijd om die zaken te verbeteren." 

Geloof
Op de vraag of de regerend winnaar van olympisch zilver op de 1500 meter ooit heeft getwijfeld of hij nog terug zou komen op niveau antwoordt hij. "Dat niet. Ik heb er altijd wel in geloofd. Het heeft alleen wel even geduurd. Ik denk dat dit het juiste seizoen is om het te laten zien."  

Het feit dat Verweij Nederlands kampioen is geworden op de 1500 meter, wil niet zeggen dat hij al tevreden is. "Ik heb nog twee afstanden te gaan en die wil ik ook gewoon heel goed rijden. Alles staat op dit moment in het teken van beter worden." 


 
Top tien 1500 meter bij de heren (1 t/m 5 naar World Cups):

1. Koen Verweij 1.45,07
2. Thomas Krol 1.45,35
3. Sven Kramer 1.46,50
4. Lucas van Alphen 1.46,70
5. Marcel Bosker 1.46,83
6. Kjeld Nuis 1.47,20
7. Jan Blokhuijsen 1.47,46
8. Patrick Roest 1.47,80
9. Chris Huizinga 1.48,69
10. Jos de Vos 1.48,79

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan