Tickets
Shop
Nieuws 25 okt 2017

Ex-shorttrackster aast op olympische deelname op langebaan

Tijdens de Olympische Spelen in Sotsji ging Seung-hi Park er nog met twee gouden medailles op de shorttrackbaan vandoor. Deze winter wil ze daar graag een olympische deelname op de langebaan aan toevoegen.

Foto : Sander Chamid

Na de Spelen in 2014 maakte Park de overstap van shorttrack naar langebaan. Na de nodige tegenslagen vond ze vorig jaar haar weg naar het nationale langebaanteam. De resultaten van de komende World Cups kunnen haar nu zelfs naar kwalificatie voor de Olympische Spelen in PyeongChang gaan leiden.

"Toen ik overgestapte naar de langebaan had ik nooit verwacht dat er een kans was om mee te doen tijdens de Spelen van PyeongChang", vertelde ze aan Yonhap News Agency. "Het is geen makkelijke weg geweest, maar ik heb er hard voor gewerkt en ben erg dankbaar voor deze kans."

Park kwam op de langebaan al in actie tijdens World Cups (2015), het WK Sprint (2016) en de WK Afstanden (2015, 2017). Op de olympische baan in Gangneung eindigde ze daar vorige winter als veertiende op de 500 meter.

Uitdagend, maar leuk proces
Na jarenlang op het shorttrack-ijs moet Park naar eigen zeggen nog veel leren op de langebaan. "Het is moeilijk voor me om net zo snel technische vooruitgang te boeken als de schaatsers die al hun hele carrière op de langebaan staan", legt ze uit. "Het is een uitdagend proces, maar ook een heel leuk proces."

"In shorttrack heb je een goede strategie nodig, maar ook teamwork kan je naar medailles helpen. Op de langebaan sta je er alleen voor en je vecht tegen de tijd."

Park in actie in Sotsji | Foto : Sander Chamid

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan