Het Nederlandse ijs is Elise Christie gewoonlijk goed gestemd. De Britse shorttrackster werd in ons land al Europees kampioen en voegde daar vorig jaar de wereldtitel in Ahoy aan toe. In Dordrecht lijkt ze dus verzekerd van succes, maar toch verscheen ze vrijdag niet op het ijs.

Over de blessure die daar schuldig aan is, wil Christie het liever niet hebben. Wel weten we dat ze deze opliep in Boedapest. “Het is mijn intentie om zaterdag gewoon weer te racen, maar ik zal echt af moeten wachten of dat lukt. Vanmorgen wilde ik ook rijden, maar dat ging gewoon niet.”

Als Christie zaterdag besluit te starten, staan voor haar de kwartfinale 500 meter en halve finale 1500 meter op het programma. Wat ze daar kan? “Eerst maar eens zien of ik kan racen. Het gaat vooralsnog niet zoals ik wil, maar het mag duidelijk zijn dat dit één van mijn favoriete plekken is om te schaatsen.”

Olympisch seizoen
Het olympisch seizoen begint voor de wereldkampioene dus niet zonder problemen, en dat terwijl er veel op het spel staat. Christie zal namelijk revanche willen nemen op de mislukte Spelen van Sotsji, waar ze vier jaar geleden op alle individuele afstanden een penalty kreeg.

Een goede klassering tijdens de World Cup moet zorgen voor een gunstige loting tijdens de Spelen in PyeongChang, het evenement waar ze na haar wereldtitel in Rotterdam toch al stilletjes aan durfde te denken. "Ik heb het afgelopen jaar mijn mindset veranderd, want wat heb je aan medailles als je nooit de winnaar bent?", vertelde ze in maart. "Ik wilde bereid zijn te verliezen om te kunnen winnen. Dat is wat ik nu doe. Ik genoot altijd al van het schaatsen, maar nu pak ik een wereldtitel, dat is toch geweldig." 

Wat ze daar vandaag nog aan toe wil voegen? “Ik zou eigenlijk willen dat de Spelen hier in Nederland waren”, grapt ze. “Hoe het publiek je hier aanmoedigt is geweldig.” 

Teruglezen wat er vrijdag op het ijs van Dordrecht gebeurde? Klik hier voor de liveblog!

Door Maayke Grootscholten - Laatste update op 06 okt 2017 om 21:56