Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2017

Wadro hoofdsponsor van noordelijke shorttracktalenten

Het wapeningsbedrijf Wadro uit Drachten en Topsport Noord hebben vandaag een sponsorovereenkomst getekend. Met deze 3-jarige overeenkomst wordt er voor het eerst in Nederland een hoofdsponsor verbonden aan een erkend talentprogramma binnen het shorttrack.

Wapeningsspecialist Wadro verbindt zich voor meerdere jaren aan het shorttrack talententeam van het noorden (RTC Noord shorttrack). RTC Noord is het eerste, door de KNSB erkende, shorttrackteam in Nederland met een hoofdsponsor. Bart Henstra, directeur Wadro: "Ons bedrijf staat voor betrouwbaarheid, doen waar je goed in bent, het leveren van vakwerk en kwaliteit, doorzetten en het nakomen van je afspraken. Dit zien wij terug in deze groep met shorttracktalenten."

Het RTC Noord shorttrack (voormalig Jong Oranje) is een talentprogramma dat zich primair richt op het opleiden van jonge talentvolle sporters uit de drie noordelijke provincies. Het RTC Noord traint fulltime binnen de muren van het vernieuwde Thialf onder leiding van voormalig Jong Oranje-trainer Dave Versteeg. Met Wadro als nieuwe hoofdsponsor van het RTC-programma wordt het mogelijk om het fulltime trainingsprogramma op hoogwaardig niveau te blijven faciliteren zonder dat het programma onbetaalbaar wordt voor de talentvolle rijders uit het noorden.

Evert Jorritsma, operationeel manager Topsport Noord, over de samenwerking: "Met Wadro hebben we een partner gevonden die zich als bedrijf wil verbinden aan het opleiden van jonge talenten. Dat zij deze maatschappelijke waarde verbinden aan dit programma is echt uniek."

Wilf O'Reilly, discipline manager shorttrack van de KNSB, en Bauke Jonkman van het gewest Fryslân waren ook aanwezig en vermelden in hun toespraak zeer verheugd te zijn met de sponsorovereenkomst. Beide gaven aan dat met het tekenen van de overeenkomst weer een stap is gezet in het verder optimaliseren en professionaliseren van het noordelijke shorttrack programma en de shorttracksport in het algemeen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan