Tickets
Shop
Nieuws 19 nov 2017

Shorttrackequipe verovert bijna maximaal aantal startplekken voor Spelen

De Nederlandse shorttrackers hebben tijdens de kwalificatie World Cups in Boedapest, Dordrecht, Shanghai en Seoul op twee startposities na (beide op de 1500 meter) het maximaal aantal startplekken voor de Spelen in PyeongChang veroverd.

Foto : Sander Chamid

Voor aanvang van de World Cup in Seoul was het nog spannend of de Nederlandse relayploegen zich zouden plaatsen voor de Olympische Spelen in februari volgend jaar. Maar het dames- en herenkwartet slaagden met vlag en wimpel. De dames wonnen de aflossing in Seoul, de heren werden tweede. In het World Cup-klassement eindigde Nederland zowel bij de dames als heren als vijfde. Daardoor gaan er in ieder geval tien Nederlandse shorttrackers (5 dames en 5 heren) naar de Winterspelen in 2018.

Op de individuele afstanden moest Nederland na de World Cup in Seoul op de 500 en 1000 meter drie shorttrackers bij de eerste 32 van het World Cup-klassement hebben staan en op de 1500 meter drie rijders bij de eerste 36 om het maximale aantal individuele startplaatsen voor de Spelen te verdienen. Waarbij per World Cup de beste resultaten per land bij elkaar worden opgeteld. Dan krijg je vervolgens eindstanden per land en niet op naam: Ned 1, Ned 2, Ned 3.

Bij de dames en heren veroverde Nederland op basis van bovenstaande telling drie startplekken op de 500 en 1000 meter en twee op de 1500 meter. Inclusief de relay heeft Nederland per sekse dus negen startplekken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan