Tickets
Shop
Nieuws 27 nov 2017

Linda de Vries en Chris Huizinga winnaars Kraantje Lek/Eindhoven Trofee

Chris Huizinga heeft de 41e editie van de Eindhoven Trofee op zijn naam geschreven. Het jonge talent van Team LottoNL-Jumbo was in Eindhoven over vier afstanden de beste allrounder. Linda de Vries won bij de dames het Kraantje Lek-toernooi in Haarlem.

Foto : Sander Chamid

Huizinga won op zondag zowel de 1500 meter als de 3000 meter en eindigde op zaterdag vijfde op de 500 meter en tweede op de 5000 meter. In het eindklassement eindigde de wereldkampioen bij de junioren vóór Jos de Vos en Lex Dijkstra. Tijmen Snel (vijfde in het klassement) won zaterdag de 500 meter, terwijl Jos de Vos de 5000 meter won.

De beste drie van het tussenklassement na de eerste drie afstanden (500, 5000 en 1500 meter) plaatsten zich voor het NK Allround dat eind januari in Thialf plaatsvindt. Ook dat klassement voerde Huizinga aan, voor Thomas Geerdinck en De Vos. Omdat De Vos al geplaatst was voor het NK, ging die plek naar de nummer vier na drie afstanden, Tijmen Snel.  

Bij de dames was Linda de Vries de sterkste over vier afstanden. De rijdster van Team Plantina had voldoende aan drie tweede plaatsen en één overwinning. Op de 1500 meter noteerde zij de snelste tijd. Annouk van der Weijden eindigde kort achter De Vries als tweede in het eindklassement, Roxanne van Hemert (won zaterdag de 500 meter) werd derde. Reina Anema won de langste twee afstanden, maar eindigde in het klassement als vijfde. 

Bekijk hier de uitslagen van Kraantje Lek en hier van de Eindhoven Trofee.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan